x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

09 Ian 2006   •   00:00

9 ianuarie 2006

Picior amputat, aruncat la gunoi


In loc sa fie incinerat, un picior amputat de la un barbat de 70 de ani a ajuns la groapa de gunoi din Dragasani. La nivelul unitatii sanitare s-a deschis o ancheta interna.

Avertisment - Virusul gripal, in scoli


Inceperea cursurilor faciliteaza transmiterea virusului gripal in comunitatile de elevi. De aceea, Ministerul Sanatatii recomanda parintilor si cadrelor didactice sa se prezinte la cabinetele medicale cu copiii care au simptome de viroze respiratorii si raceli usoare. Medicii de familie din judetele cu focare de gripa aviara supravegheaza in continuare populatia din aceste zone. (Magda Marincovici)

Aglomeratie - Aflux de romani la vamile maghiare


Unul dintre punctele de trecere a frontierei dintre Ungaria si Austria a fost aproape blocat la sfarsitul saptamanii trecute, din cauza numarului foarte mare de persoane care se intorc, dupa Sarbatori, la locurile de munca din Occident. Sambata, pana la pranz, 30.000 de persoane au parasit Ungaria pe la Punctul de Trecere a Frontierei Hegyeshalom, 95% fiind romani. Potrivit autoritatilor maghiare, cei care au trecut prin vama au fost nevoiti sa astepte la cozi pana la doua ore.

Bucuresti - Masinile parcate ilegal vor fi ridicate


Autoturismele parcate ilegal pe arterele principale ale Capitalei vor fi ridicate de municipalitate, iar proprietarii acestora va trebui sa achite o taxa de cel putin 1.000 de lei pentru a-si recupera vehiculul, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat in prima sedinta a Consiliului General. Directorul Directiei Transporturi si Siguranta Circulatiei din cadrul Primariei Capitalei, Gheorghe Udriste (foto), a spus ca intentia municipalitatii este de a "civiliza soferul bucurestean".

Tulcea - Accident naval pe Dunare


Doua barje smulse din ancora au avariat ieri, la Tulcea, o geamandura, docul Marinei Militare si o nava rapida, transmite Mediafax. Potrivit sefului Capitaniei Zonale Tulcea, Dan Iulian Ichim, barjele apartin SC IRCH Tulcea si au plutit in deriva peste patru kilometri, in zona cotului Dunarii si a Portului Tulcea. Potrivit autoritatilor, ancorele s-au desprins, in conditiile in care Dunarea a crescut cu peste 50 de centimetri in ultimele saptamani.

Alarma falsa - Amenintare in numele primarului


Peste 50 de politisti, jandarmi si pompieri din Galati au fost alertati dupa ce o persoana, care s-a recomandat ca fiind edilul municipiului, Dumitru Nicolae (foto), a anuntat telefonic plasarea unei bombe in cladirea Primariei. Dupa mai bine de o ora de cercetari, s-a dovedit ca alarma a fost falsa. Din primele cercetari a rezultat ca apelul a fost dat din comuna Varlezi, iar vocea era a unui pusti cu varsta cuprinsa intre 12 si 14 ani. (Erik Hoosz)

Bihor - Politist de frontiera acuzat de coruptie


Un politist de frontiera bihorean, acuzat ca in schimbul unei sume de bani a favorizat intrarea in tara a unor romani care aveau viza expirata, a fost retinut pentru coruptie. In urma unei anchete a Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI, agentul-sef P.C. Bujor este acuzat ca a primit o spaga de 400 de euro.

Suceava - Poduri de gheata monitorizate


Cursurile de apa din judetul Suceava sunt monitorizate de Comandamentul pentru Situatii de Urgenta, in conditiile in care podurile de gheata pot duce la producerea de inundatii. "Singura problema este un pod de gheata format pe raul Bistrita, intre Vatra Dornei si Dorna Arini", a spus prefectul Orest Onofrei.

Gripa aviara - Patru focare au fost stinse


Peste 120.000 de pasari au fost sacrificate pana in prezent in cele 23 de focare de gripa aviara depistate in Romania, pentru care Ministerul Agriculturii a platit despagubiri de circa 28 miliarde de lei vechi, a declarat ieri ministrul Gheorghe Flutur. Potrivit reprezentantilor ANSVSA, pana in acest moment au fost deja stinse patru dintre cele 23 de focare de gripa aviara. Saptamana viitoare urmeaza sa fie stinse alte noua focare.


Lider PNL mort intr-un accident rutier


Presedintele organizatiei municipale PNL Constanta, Gabriel Caciuloiu, a murit sambata noapte intr-un accident de circulatie produs pe DN 2A intre Constanta si Ovidiu. Sotia sa este internata cu fractura de bazin. Martorii spun ca accidentul s-a produs in timp ce doua autoturisme se intreceau pe sosea si aveau viteza foarte mare. Unul dintre soferi a pierdut controlul volanului si s-a izbit de masina presedintelui PNL. (Mariana Craciun)
×
Subiecte în articol: observator