x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

01 Sep 2005   •   00:00

Protest cu dusuri si chiuvete


Peste trei sute de locuitori din Navodari au iesit in strada ieri cu dusuri, chiuvete si cu o cada, in semn de protest fata de furnizorul de energie termica "TSP Ecoterm" SA, care tine oamenii fara apa calda de peste doua luni. Societatea are datorii de miliarde de lei la furnizori.

Galati = Tigari ascunse in rezervorul masinii


Politistii de frontiera din Galati au descoperit 900 de pachete de tigari ascunse in rezervorul masinii unui cetatean moldovean care intentiona sa le comercializeze in pietele din municipiu. Alimentarea autoturismului cu pachetele de tigari se facea prin- tr-un sistem modificat, atasat motorului. Marfa a fost confiscata, iar barbatul a fost sanctionat contraventional. (Erik Hoosz)

PNA - Dosarul familiei Puwak a fost redeschis


Procurorii anticoruptie au redeschis dosarul in care sunt cercetati mai multi membri din familia fostului ministru al Integrarii Europene, Hildegard Puwak. Noul sef al PNA, Daniel Morar, a infirmat solutia de neincepere a urmaririi penale pe care Sectia de Anchete Speciale a dat-o in decembrie 2003, a anuntat purtatorul de cuvant al PNA, Alina Tonigaru. Ancheta fusese deschisa in august 2003, in urma unor informatii aparute in presa, in legatura cu modul in care a fost dobandita si folosita suma de 150.000 de euro din fonduri europene, de catre firmele sotului ministrului Hildegard Puwak. (L.F.)

Suceava - Podul care face legatura cu Ardealul sta sa cada


Podul rutier de pe drumul E 576 din comuna suceveana Vama, de peste raul Moldova, a fost avariat de viituri si risca sa se prabuseasca daca nu vor fi respectate restrictiile de circulatie impuse de autoritati. Prefectul Orest Onofrei a declarat ca podul de la Vama, care face legatura cu Ardealul, este o constructie extrem de fragila, iar soferii ignora avertismentele. El a declarat ca pe acel pod au dreptul sa circule doar autovehiculele mai usoare de 8,5 tone, cu o viteza de 10km/h. (Nicu Amuraritei)

Caras-Severin - Consiliu Local dizolvat din cauza absenteismului


Consiliul Local al unei localitati din judetul Caras-Severin a fost dizolvat din cauza absenteismului alesilor de la sedinte. Primarul PSD din orasul Bocsa, Mirel Pascu, a avut mai multe tentative de a-i convoca pe consilieri, dar n-a reusit de trei ori la rand sa intruneasca cvorumul necesar. Mai multe proiecte investitionale au fost inghetate, iar situatia a creat tensiuni in randul cetatenilor. (Daniel Ieronim)

Cazul Rafo - Fratii Iancu au fost trimisi in judecata


Parchetul instantei supreme a deferit Justitiei noua persoane, printre care administratorii VGB, care ar fi prejudiciat statul cu 1.100 de miliarde de lei vechi, prin realizarea de tranzactii ilicite. Alexandru Marian, Octavian si Gheorghita Iancu, Margarit Constantin, dar si Marius Turica, Silviu Neacsu, Cuneyt Akaroglu, Hayrettin Elenkalan si Kadri Mazhar Basaran sunt acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Constantin Margarit, Octavian Iancu si Alexandru Marian Iancu au fost arestati la 14 februarie, ei fiind eliberati la 24 iunie de Curtea de Apel Bucuresti.

Oradea - Scoli si spitale retrocedate fostilor proprietari


Fostii proprietari carora statul le va retroceda in natura imobilele confiscate de comunisti vor scoate in strada mai multe scoli si spitale oradene. Dupa ce au fost cedate in baza Legii 10 doua din cladirile in care functioneaza institutii de invatamant - Liceul "Ady Endre" si Grupul scolar "Andrei Saguna" - Biserica romano-catolica solicita sediul actualului Grup Economic "Partenie Cosma". De asemenea, sunt revendicate partial Colegiul National "Mihai Eminescu" si cladirea scolii Generale "George Cosbuc". Tot in perioada urmatoare, Sindicatul Liber din Invatamant va prelua sediul Spitalului de Neuropsihiatrie Oradea. (Natalia Ivan)

Satu-Mare - Seful de la Rutiera, in fata Comitetului de Disciplina


Seful Politiei Rutiere Satu-Mare, care a fost prins la sfarsitul saptamanii trecute cand dirija traficul in timp ce se afla sub influenta alcoolului, va ajunge in fata Comitetului de disciplina al Inspectoratului Politiei Judetene. Potrivit sefului interimar al IJP Satu-Mare, subcomisarul Florentin Vlad, sanctiunea poate merge pana la destituire in cazul in care comisarul Dorin Cigan va fi gasit vinovat. Cigan a fost depistat dupa ce a oprit fara motiv mai multe masini in trafic, iar alcooltestul a indicat in cazul sau o valoare a alcoolemiei de 0,53. (Crina Dunca)

Blocaj - Un tramvai s-a rupt in centrul Bucurestiului


Sute de masini au ramas blocate intr-o coloana de peste trei kilometri in centrul Bucurestiului dupa ce un tramvai care circula pe Soseaua Stefan cel Mare s-a rupt in doua la intrarea in Pasajul Victoriei. Accidentul s-a produs dupa ce burduful care lega ultimele segmente ale tramvaiului s-a rupt, iar partea din spate a sarit de pe sine. Vagonul a avariat doua masini care se aflau pe sosea. Nici unul din calatorii din tramvai nu a fost ranit, dar unul dintre pasagerii din autoturisme a fost lovit usor la cap. (Lucian Florea)

Evaziune - Confiscari la firma lui Florian Anghelescu


Peste 78.000 de pachete de tigari cu timbre false, in valoare de 150.000 de lei noi, au fost retinute de comisarii Garzii Financiare de la o firma a omului de afaceri Florian Anghelescu. Afaceristul a incercat sa incarce marfa in doua autoutilitare, dar acestea au fost retinute cu ajutorul politiei. Omul de afaceri este urmarit penal, de ieri, pentru evaziune fiscala. In urma cu doua zile, Anghelescu a agresat un cameraman de la Antena 1 si un reporter de la Saptamana Financiara, care voiau sa vada standul acestuia de la Complexul Flora. Sotia lui Anghelescu, Stana, a fost consilier prezidential. Ea a demisionat dupa ce Traian Basescu a aflat ca subalterna sa si-a favorizat sotul, la ANAF, in urma unor controale.

SRI - Coruptia si terorismul ne ameninta siguranta


Principalele amenintari la adresa sigurantei nationale sunt terorismul, coruptia si manifestarile anticonstitutionale, potrivit sefului comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul Radu Stroe. Afirmatia survine intalnirii pe care comisia a avut-o cu conducerea Serviciului Roman de Informatii. In plus, directorul SRI, Radu Timofte, a negat in fata comisiei orice implicare a Serviciului pe care il conduce in cazul celor doi cetateni romani suspectati de spionaj in Ungaria.

CFR - Calatoria cu trenul, mai scumpa de astazi


Biletele de tren se scumpesc cu 8,7% incepand de astazi. Majorarea reprezinta o ajustare a tarifelor la rata inflatiei din octombrie 2004, cand s-a produs ultima scumpire si pana in prezent. Pana in 2007 tarifele la transportul pe calea ferata vor creste trimestrial cu 5%-7%, dupa cum prevede strategia pe termen lung in domeniul feroviar. Aceasta inseamna ca in urmatorii doi ani un bilet de tren va ajunge sa coste cu aproape 60% mai mult. (Iohanna Onaca Purdea)
×
Subiecte în articol: observator