x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

23 Aug 2005   •   00:00

Bac, sesiunea a doua

A doua sesiune de Bacalaureat de anul acesta a inceput ieri cu proba orala la Limba romana si va fi sustinuta de peste 33.000 de candidati din toata tara. Afisarea rezultatelor finale la BAC este programata pentru 5 septembrie, iar depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi. (Eugenia Mihalcea)

Taize - BOR, reprezentata la funeraliile fratelui Roger

Biserica Ortodoxa Romana va fi reprezentata azi la funeraliile fratelui Roger, intemeietorul comunitatii ecumenice de la Taize. Episcopul vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala, Marc Nemteanul, a fost delegat in acest scop de Patriarhul BOR, Teoctist. Intaistatatorul BOR a luat act cu regret saptamana trecuta de disparitia fratelui Roger, pe care l-a caracterizat drept un prieten al Bisericii Ortodoxe Romane. Parintele Roger a murit martea trecuta la Taize, dupa ce a fost injunghiat de ieseanca Luminita Solcan in fata a 2.500 de credinciosi. (Eugenia Mihalcea)

Parlament - Alesii raman fara piscina

Parlamentarii isi iau adio de la piscina si de la sala de fitness. Deoarece Camera Deputatilor nu dispune de bani pentru a finaliza amenajarea complexului de agrement de la subsolul Palatului Parlamentului, acesta va fi utilizat de Serviciul de Protectie si Paza (SPP). Potrivit secretarului general al Camerei Deputatilor, Mihai Unghianu, SPP intentioneaza sa foloseasca piscina pentru pregatirea scafandrilor, desi aceasta nu are decat 2 m adancime. Unghianu s-a laudat ieri, in schimb, cu alte investitii la Palatul Parlamentului, el invitand presa sa viziteze salile unde au loc lucrari de amenajare. (Lavinia Dimancea)

Alba - Politistul care a omorat un om a fost concediat

Politistul din Alba care a accidentat doi adolescenti, omorandu-l pe unul si ranindu-l grav pe celalalt, a fost exclus din Politie. Seful IJP Alba, comisarul Tudor Grindean, a declarat ieri ca, in urma anchetei interne realizate de Consiliul de Disciplina al IPJ Alba, s-a decis demiterea din functie a agentului de Politie Vasile Marius Bentea, acuzat de producerea accidentului. Mai mult, politistii au finalizat cercetarea in acest caz si au inaintat dosarul instantei de judecata, care a decis arestarea pentru 30 de zile a fostului agent. (Lucian Dobrater)

Emil Boc - De trei ori NUP, in cazul Cucu

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri ca, din informatiile pe care le-a primit in cadrul Biroului Permanent National cu privire la consilierul judetean Aurel Cucu, a rezultat ca au existat trei solutii de neincepere a urmaririi penale date de catre Parchetul General in cazul acestuia. El a precizat totodata ca a cerut ca presedintele Organizatiei Dambovita sa-i prezinte un raport exact al activitatii economice desfasurate de Cucu dupa ce a fost ales consilier judetean al PD. Boc a aratat ca nu are cunostinta de faptul ca respectivul consilier judetean este cercetat si a spus ca va cere sa se verifice veridicitatea acestui fapt.

Buzau - Lucrarile la Podul Maracineni au fost reluate

Lucrarile de reparatii la cel de-al doilea pod militar de la Maracineni, judetul Buzau, oprite in urma unei puternice viituri care a inundat zona saptamana trecuta, au fost reluate ieri, transmite Mediafax. Potrivit reprezentantilor Armatei, traficul rutier pe doua dintre podurile militare de la Maracineni ar putea fi reluat in aceasta seara. In urma viiturii de vineri noapte, un utilaj cu ajutorul caruia se fixau pilonii de sustinere a obiectivului a ramas scufundat in apa, iar militarii genisti nu reusisera nici ieri scoaterea lui.

Hunedoara - Doi barbati au fost luati de apa Muresului

Doi frati gemeni care au cazut duminica seara in raul Mures, in timp ce incercau sa treaca apa pe un pod mobil intre satele hunedorene Turdas si Folt, au pus pe jar pompierii si reprezentantii Apararii Civile, care nu reusisera sa ii gaseasca pana ieri dupa-amiaza. Cei doi au cazut dupa ce cablul puntii s-a rupt. Alte doua persoane care se aflau pe pod au reusit sa se salveze, dar gemenii nu stiau sa inoate si au fost luati de ape. Potrivit reprezentantilor Apararii Civile, cautarile au fost intrerupte in timpul noptii deoarece apa Muresului era involburata. (Lucian Florea)

Targu-Jiu / 95% din apartamente, debransate de la caldura

Doar 900 din cele peste 22.000 de apartamente ale municipiului Targu-Jiu mai sunt conectate la sistemul centralizat de incalzire, dupa ce numarul celor care s-au debransat pentru a-si instala centrale de apartament a continuat sa creasca in ultimele luni. Directorul general al furnizorului local de caldura, Aquaterm SA, Ion Popescu, a declarat ca in cazurile in care de pe o scara de bloc vor fi bransate la retea doar unul sau doua apartamente, acestea nu vor fi incalzite iarna viitoare, intrucat costurile ar fi foarte mari. Proprietarii apartamentelor respective au fost sfatuiti sa se debranseze si ei si sa isi caute solutii alternative de incalzire. (L.F.)

Recomandare - Avertisment pentru sefii consiliilor judetene

Consiliul National de Coordonare al Aliantei PNL-PD a decis ieri sa recomande sanctionarea cu avertisment a presedintilor de consilii judetene ai PNL si PD care au fost prezenti la intrunirea Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene de la Mamaia. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca sefii CJ ai Aliantei s-au aliniat unei pozitii contrare celei adoptate de catre aceasta formatiune politica. El a precizat ca sanctionarea cu avertisment reprezinta, din punct de vedere statutar, prima sanctiune care se poate aplica si ca, pana la excluderea din partid, mai exista si alte sanctiuni. (L.D.)
×
Subiecte în articol: observator