x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

06 Iun 2005   •   00:00

  • 7 iunie 2005
  • Mititei reclamati la OPC

    Inspectorii OJPC Valcea au primit o reclamatie din partea unui barbat din Calimanesti, prin care se sesiza faptul ca mititeii serviti la un bufet din localitate... sunt prea mici. Deplasandu-se la fata locului, inspectorii au constatat ca reclamatia este intemeiata, ba mai mult, mititeii erau preparati si serviti in conditii mizerabile. Inspectorii au dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor de alimentatie publica pana la remedierea deficientelor constatate si s-a aplicat o amenda contraventionala. (Octavian Herta)

    Accident - Dolj - Doi politisti si un detinut, raniti

    Doi politisti si un detinut care se deplasau spre Curtea de Apel Craiova cu o duba a Inspectoratului Judetean Olt au fost raniti intr-un accident rutier, ieri-dimineata, pe drumul judetean 604 Craiova - Caracal, in apropierea localitatii doljene Leu. In urma accidentului, cei trei ocupanti ai masinii, doi politisti si un detinut au fost raniti, fiind transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, unde au primit ingrijiri medicale. Medicul Florin Croitoru a declarat luni ca starea celor trei detinuti nu necesita internarea.

    PNA - Directorul sportiv de la Steaua, in judecata

    Directorul sportiv de la Steaua, Leonardo Strizu a fost trimis ieri in judecata de PNA pentru trafic de influenta si uz de fals. Alaturi de el in boxa acuzatilor va sta si generalul de flotila in rezerva Antohi Popescu. Potrivit anchetatorilor, cei doi ar fi pretins si primit in perioada decembrie 2003 - iunie 2004, suma de 25.000 de euro de la niste afaceristi, promitand in schimb ca pot influenta rezultatul unor licitatii organizate de MApN. Generalul a fost prins in flagrant la data de 30 martie in timp ce primea 10.000 de euro. Strizu a sustinut pe parcursul anchetei ca banii cu pricina erau de fapt un imprumut. (Miruna Pasa)

    Cazul Sahleanu - Priplata cere sa fie gratiat

    Omul de afaceri ceh Frantisek Priplata - condamnat la opt ani de inchisoare pentru instigare la uciderea, in anul 2000, a liderului sindical Virgil Sahleanu - afirma ca va cere presedintelui Traian Basescu sa fie gratiat. Frantisek Priplata sustine in continuare ca este nevinovat si ca instanta l-a condamnat fara sa aiba dovezi impotriva lui. Omul de afaceri a mai spus ca a fost contactat de seful Departamentului consular al Ambasadei Cehiei la Bucuresti, care i-a vorbit despre posibilitatea de a cere sa-si execute pedeapsa intr-o inchisoare din Cehia.

    Lancram - Alba - Constructia salii de sport continua

    Constructia salii de sport din apropierea cimitirului din Lancram, unde este inmormantat poetul Lucian Blaga, continua, desi ministrul Culturii si Cultelor, Mona Musca, a solicitat, luna trecuta, demolarea imobilului. Potrivit primarului din Sebes, Alexandru Danila, Primaria nu poate lua nici o decizie in ceea ce priveste sala de sport. Comisia Regionala a Monumentelor Istorice a constatat amplasarea ilegala a salii de sport si nulitatea Autorizatiei de Construire, emise fara avizul Ministerului Culturii si Cultelor.

    Dolj - Adolescent torturat ca-n Evul Mediu!

    Doi doljeni au batut si obligat un copil suspectat de furt sa alerge in pielea goala pe ulitele satului Mischii si sa strige in gura mare: "Cine face ca mine, ca mine sa pateasca!". "Circul" a durat zeci de minute si a atras atentia a sute de localnici, insa nici unul nu a intervenit in apararea lui Marian Ciocanaru (16 ani). Cei care au pus capat situatiei au fost politistii din Mischii, care au considerat ca tratamentul aplicat baiatului este ilegal. "Justitiarii" George Ionel Balan - patronul unui bar din Mischii - si craioveanul Daniel Cristian Brandusa sunt acuzati de lipsire de libertate si risca ani buni de inchisoare. (Cristian Vasilcoiu)

    Apel - Sange pentru victimele de la Dej

    Prefectul Clujului, Mihail Hardau, face un apel catre clujeni sa doneze sange pentru angajatii Combinatului de Celuloza si Hartie SC Somes SA din Dej, care au fost raniti joia trecuta, in urma unui accident de munca. Sase persoane au fost arse cu soda caustica fierbinte, iar patru dintre ele au fost duse de urgenta la Clinica de Chirurgie Plastica din Bucuresti. Directia de Sanatate Publica a Clujului si Centrul de Transfuzii vor organiza vineri, 10 iunie 2005, o actiune de donare de sange, la cabinetul medical al SC Somes SA din Dej. Unul dintre cei patru raniti va fi operat astazi, cand medicii vor stabili si posibilitatea unor interventii in cazul celorlalte victime. (Elena Stanciu)

    Galati - Bunele intentii au fost sanctionate

    Medicul galatean care in urma cu o luna si-a acuzat colegii ca ar fi refuzat sa opereze o femeie insarcinata, infectata cu HIV, a fost sanctionat de conducerea spitalului, transmite Mediafax. Medicul Cezar Irimia a fost sanctionat cu "avertisment" de conducerea spitalului pentru ca "a vorbit urat cu colegii", iar prin declaratiile sale "a adus prejudicii spitalului", a declarat, ieri, dr. Dumitru Isfan, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Galati. Pacienta a fost, totusi, operata de catre Irimia si a nascut o fetita de 3.200 de grame, de asemenea infectata cu HIV.

    Brasov - Poiana Narciselor, pe cale de disparitie

    Consiliul Judetean Brasov a constatat oficial ca renumita poiana a narciselor este pe cale de disparitie si ca este necesara o actiune urgenta de repopulare a rezervatiei naturale de la sercaia cu bulbi de narcise. Poiana Narciselor de la Sercaia, unica in Europa, a facut obiectul unui proiect finantat cu 80.000 de euro din fonduri PHARE, bani care s-au irosit pentru cercetari stiintifice. Masurile luate de specialisti au dus in schimb la decimarea acestor flori, aspect constatat de presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, care a promis un program ferm de repopulare cu narcise a rezervatiei naturale. (Libiu Mateescu)

    Ancheta - Fonduri europene obtinute suspect

    Administratorul a trei firme din Bucuresti si Pitesti este cercetat pentru obtinerea ilegala a unor fonduri europene nerambursabile in valoare de 196.000 de euro. Adrian Negru a fost pus sub invinuire de procurorii anticoruptie si are interdictia de a parasi Bucurestiul pentru o perioada de 30 de zile. Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri ar fi primit fondurile pentru ca s-a folosit de documente false si ar fi schimbat apoi si destinatia banilor. PNA a fost sesizat de Departamentul de Inspectie al primului ministru, pe baza unui act de constatare venit de la Oficiul European de Lupta Antifrauda.

    Schimbari - Sefi noi la Radio si TVR

    Consiliul de Coordonare al Coalitiei a decis ieri schimbari in conducerea televiziunii si radioului public. Surse din cadrul coalitiei de la putere spun ca pentru conducerea radioului public va fi sustinut Andrei Dimitriu, iar pentru SRTV - Brandusa Armanca. Cei doi vor conduce deocamdata institutiile de pe pozitia de interimari, coalitia fiind sigura ca rapoartele de activitate ale SRTV si SRR pe 2004 vor fi respinse de plenul Parlamentului, ceea ce determina dizolvarea consiliilor de administratie. Rapoartele ar putea fi luate in discutie chiar maine, la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, dar ordinea de zi va fi stabilita azi. (Monica Iordache)

    Cazul Avram Muresan - De la Curtea Suprema la Tribunal

    Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, deferit justitiei de PNA pentru deturnare de fonduri, abuz in serviciu si fals, va fi judecat de Tribunalul Bucuresti, in urma unei modificari legislative cu privire la raspunderea ministeriala. Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ieri ca dosarul lui Muresan va fi judecat ca orice alt dosar, adica de o instanta inferioara. Modificarile legislative invocate au intrat in vigoare in 2005, iar magistratii au decis ca ele se aplica si cazurilor trimise in instanta anterior acestei date. (Miruna Pasa)
    ×
    Subiecte în articol: observator