x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

03 Iun 2005   •   00:00


  • 4 iunie 2005
  • Zapada in Muntii Maramuresului

    In Muntii Pop Ivanul, Farcaului, Ludescu si Pietrosul Rodnei din judetul Maramures, stratul de zapada atinge pe alocuri 40 cm, transmite Rompres. Petele de zapada pot fi intalnite in caldarile din munti si la altitudini de peste 1.800 de metri.

    RADET / Ghica-Tei si Colentina vor avea apa calda

    Bucurestenii vor renunta mai devreme la lighean. Revizia anuala a retelelor de termoficare inceputa in sectoarele 2 si 3 este pe sfarsit. Directorul RADET, Virgil Ramba, ne-a asigurat ca, de astazi, locuitorii din cartierele Ghica-Tei si Colentina vor avea apa calda. Luni va veni randul bucurestenilor din Bulevardul Unirii, Decebal si Nerva Traian. "Facem eforturi ca revizia sa durere cat mai putine zile, saptamana viitoare s-ar putea sa o terminam in zonele incepute", ne-a spus Ramba. (Monica C. Andrei)

    Mehedinti - Si-a abandonat pacientul pentru corcoduse

    Un doctor din Mehedinti a intrat in atentia procurorilor, intrucat, in loc sa asigure asistenta de urgenta unui bolnav, a oprit Ambulanta sa culeaga corcoduse, transmite Rompres. Doctorul Horia Ene, din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Mehedinti, a fost trimis, in urma unui apel telefonic, la un caz urgent in zona comunei Burila Mare. "Dupa ce pacientul a decedat la Spitalul Judetean, am constatat abaterea doctorului. Din aceasta cauza, in Consiliul de Administratie am hotarat sa-l sanctionam cu 10% din salariu pe o durata de trei luni", a declarat ieri directoarea SJA Mehedinti, Aurelia Veropaeff. Doctorul vinovat va fi cercetat pentru culpa medicala atat de Colegiul Medicilor, cat si de Parchetul de pe langa Tribunalul Mehedinti.

    Arad - Mireasa octogenara

    O aradeanca de 82 de ani a ales, joi seara, sa spuna "Da" in fata ofiterului de Stare Civila, pentru prima oara in viata ei, gasindu-si perechea intr-un camin de batrani in care este si ea internata, transmite Mediafax. Cei doi miri, el in varsta de 80 de ani si ea cu doi ani mai mare, s-au cunoscut in urma cu cinci ani la Caminul de Batrani din municipiul Arad, unde au ajuns dupa ce si-au pierdut locuintele. Dupa cununia civila, colegii si personalul angajat le-au organizat o petrecere de nunta si le-au pregatit un pat matrimonial acoperit cu petale de flori. Cei doi miri au primit o camera separata.

    Satu-Mare / Primaria Piscolt s-a mutat intr-o remorca

    Prefectul judetului Satu-Mare, Radu Bud, a facut un denunt penal impotriva primarului comunei Piscolt, Iosif Dobos, cerand Inspectoratului de Politie al Judetului Satu-Mare cercetarea acestuia pentru ofensa adusa insemnelor statului. Denuntul vine dupa ce Dobos a pus insemnele Primariei, tablitele in limbile romana si maghiara si drapelul Romaniei pe o remorca in centrul comunei. Primarul Piscoltului spune ca a dorit sa atraga astfel atentia asupra situatiei in care se afla Primaria comunei, evacuata din sediu dupa ce imobilul a fost retrocedat fostului proprietar. (Crina Dunca)

    Comandament - A inceput controlul alimentelor pe Litoral

    A fost lansat, vineri, la Constanta, Comandamentul sezonului estival 2005 al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Cu aceasta ocazie, pe Litoral au fost aduse patru autolaboratoare dotate cu echipamente speciale pentru testarea rapida a alimentelor. Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare, Razvan Taru, prezent la Constanta, a declarat ca acest comandament are rolul de a contribui la protejarea sanatatii publice, la respectarea conditiilor sanitar-veterinare de catre comerciantii si producatorii bunurilor alimentare.

    Returnari de TVA - Fotescu, eliberat de judecatorii bucuresteni

    Patronul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri craiovene - Bavaria - a revenit acasa, in urma deciziei magistratilor Curtii de Apel Bucuresti de a-l judeca in stare de libertate. Acuzat de rambursari ilegale de TVA in suma de 67 de miliarde de lei, Jean Fotescu a fost arestat preventiv la sfarsitul lunii martie. Craioveanul a fost depistat prin Bucuresti la cateva zile dupa ce jandarmii din Capitala si procurorii Parchetului instantei supreme descinsesera, fara izbanda, prin mai multe locatii din Craiova, in cautarea "afaceristului". Fotescu este acuzat de crima organizata, inselaciune, spalare de bani, fals, uz de fals sau evaziune fiscala. (Cristian Vasilcoiu)

    Valcea / Caiac-canoe in azilul de batrani

    Primaria Ramnicu-Valcea intentioneaza sa transfome un azil de batrani intr-un centru de antrenament pentru caiacisti. Proiectul azilului, inceput in anul 1996, a fost abandonat in 1999, dupa ce au fost investite circa 19 miliarde de lei. Pentru a incerca sa-si recupereze macar o parte din bani, Primaria Ramnicului cauta acum solutii pentru schimbarea destinatiei cladirii. Cum bani pentru camin de batrani nu sunt, primarul Mircea Gutau s-a gandit ca n-ar fi rau daca acolo s-ar face un centru de caiac-canoe, mai ales ca in imediata vecinatate se afla si un lac de agrement. Au fost purtate o serie de discutii cu reprezentantii Federatiei de Caiac-Canoe, urmand a se face niste verificari daca spatiul corespunde acestui obiectiv. (Octavian Herta)
    ×
    Subiecte în articol: observator