x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

30 Mai 2005   •   00:00


  • 31 mai 2005
  • Un paznic s-a sinucis in post

    Un salariat al unei firme de protectie si paza din Botosani a fost gasit, duminica, 29 mai, impuscat in cap, informeaza Rompres. Victima, Emil Lazar, 54 de ani, era in post la Oficiul Postal nr. 1. O echipa operativa a stabilit ca paznicul s-a sinucis cu pistolul din dotare, tragandu-si un glont in cap.

    Bucuresti - Taxa hoteliera de 3%

    Consiliul General al Capitalei va institui, de la 1 ianuarie 2006, o taxa hoteliera pentru toate unitatile, conform unei hotarari aprobate ieri de consilieri. Taxa va fi de 3% din tarifele de cazare practicate de unitatile hoteliere din Capitala, iar sumele incasate se vor vira la bugetele locale ale tuturor sectoarelor. Tot in sedinta de ieri, consilierii au aprobat si redimensionarea numarului maxim de autorizatii pentru taximetrie, in urma numeroaselor solicitari primite de municipalitate. Desi pana acum nu s-a facut nici un studiu de piata din care sa rezulte necesarul de taximetre in Capitala, ieri au fost aprobate 9.500 de autorizatii permanente si 500 sezoniere. Distribuirea autorizatiilor permanente se va face pentru taximetristii independenti (3.425), pentru societatile comerciale (5.875) si pentru grupa de transport bunuri (125 autorizatii). (Monica C. Andrei)

    Apel - Disparitie misterioasa

    O familie din Bucuresti isi cauta cu disperare fiica de 16 ani care a disparut la data de 6 iunie 2005. Fata se numeste Anda Elena Rusu si este eleva in clasa a VIII- a la Scoala Generala nr. 160 din Capitala. In ziua disparitiei, Anda Elena Rusu a plecat dimineata la scoala, dar nu s-a mai intors. Era imbracata sport, cu blugi albastri, tricou galben si purta pe cap o sapca rosie. Cine a vazut-o sau poate da detalii este rugat sa sune la 0722-43.75.21, 0726-49.58.84 sau sa anunte cea mai apropiata sectie de Politie. (Radu Crivat)

    Decizii - Crisanii si Zaher, in libertate

    Alexandru Crisan a fost eliberat din Penitenciarul Targu Jiu, impreuna cu tatal sau, pe considerente medicale. Ei au fost arestati in toamna anului trecut, pentru emiterea unor cecuri fara acoperire in valoare de 2,5 miliarde lei, cu care au inselat o firma gorjeana. Familia Crisan a venit la Brasov dupa anularea masurii de arestare preventiva. De asemenea, Zaher Iskandarani si cei trei presupusi complici ai sai au fost eliberati, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a infirmat, ieri, decizia Tribunalului Bucuresti privind arestarea lor preventiva. Afaceristul a fost arestat la data de 19 mai, pentru contrabanda cu tigari, constituire de grup criminal organizat, evaziune fiscala si folosire fara drept a unei marci. (Libiu Mateescu, Cristian Vasilcoiu, Miruna Pasa)

    Expozitie - Unii s-au nascut altfel

    Intre 31 mai si 31 octombrie, Muzeul Municipiului Bucuresti si Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" vor fi gazdele expozitiei "Exclusii - unele suflete aleg sa traiasca altfel", dedicata istoriei saracimii si semnata de doctorul Nicolae Minovici. Demersul de fata doreste sa restituie un Bucuresti bidimensional, prin suprapunerea unor harti, astfel incat sa poata exista o privire asupra vietii noastre cotidiene. De unde neajunsurile, neputintele sau indiferenta celor multi. "Oameni ratacitori", "cumintenia saraciei in fata destinului implacabil", "salbaticia suferintei de odinioara" sunt doar cateva dintre temele acestui proiect cartografiat. (Raluca Grintescu)

    Concurenta - Holcim plateste amenda

    Holcim Romania nu va contesta decizia Consiliului Concurentei prin care a primit o amenda de 9,472 milioane de euro. Potrivit unui comunicat al companiei, decizia de a respecta sanctiunea aplicata de Consiliul Concurentei a fost luata, desi "motivele care au determinat impunerea amenzii sunt contestabile atat din punct de vedere economic, cat si juridic". Holcim actioneaza in stricta conformitate cu normele de concurenta si intentioneaza sa participe si in viitor la dezvoltarea economica a tarii, prin furnizarea de materiale de constructie de cea mai buna calitate, se mai arata in comunicat.

    Instanta suprema - Procesul judecatoarei Ciuca, la un pas de final

    Fostul presedinte al Tribunalului Mures, judecatoarea Andreea Ciuca, acuzat de coruptie si alte infractiuni, va primi sentinta magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe 13 iunie. Ciuca a fost arestata pe 5 iunie 2003, pentru patru zile, in urma unui flagrant organizat pe baza denuntului afaceristului Viorel Tibrea. Potrivit procurorilor, Andreea Ciuca ar fi pretins peste 700 milioane de lei ca sa intervina in procesele lui Tibrea si ca sa atribuie firmei acestuia lucrari publice de constructii. Procurorii sustin si ca judecatoarea ar fi sustras din arhivele Tribunalului acte, gasite ulterior ascunse in garajul sau. Ieri, aparatorii magistratului au cerut achitarea, sustinand ca faptele pentru care este acuzata Andreea Ciuca nu exista. (Miruna Pasa)

    Lider - Antena 1, din nou in topul audientelor

    Antena 1 a fost din nou lider de audienta duminica, pe durata intregii zile, atat cu programele de divertisment consacrate, cat si cu emisiunile marca "Observator". "Duminica in familie", show-ul prezentat de Mihaela Radulescu, si "Divertis" s-au detasat de concurenta cu diferente semnificative de rating. "Observatorul" prezentat de Gabriela Vranceanu Firea a fost lider atat la editia de la ora 19:00, cat si la cea de noapte. Toate acestea au facut ca Antena 1 sa se situeze pe primul loc in topul audientelor si in prime-time: in intervalul orar 19:00-23:00, programele televiziunii din Baneasa au fost urmarite de 747.000 de telespectatori, spre deosebire de programele Pro TV, care au avut 632.000 de privitori. (Sursa: TNS - AGB International, Target: All Urban)
    ×
    Subiecte în articol: observator