x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

27 Mai 2005   •   00:00

  • 28 mai 2005
  • Ambasada britanica, inchisa doua zile

    Ambasada britanica din Bucuresti va fi inchisa luni, 30 mai, si marti, 31 mai, pentru a marca ziua de nastere a Reginei Elisabeta a II-a si Sarbatoarea de primavara a Bancilor. In aceasta perioada, ambasada nu va desfasura activitati cu publicul.

    Suceava - Prefectul Onofrei "vaneaza" ciori

    50 de ciori au fost impuscate de vanatorii Asociatiei "Bucovina" in urma unei actiuni desfasurate in Parcul Central al municipiului Suceava, la solicitarea primariei. Printre cei 20 de "puscasi" s-a aflat si prefectul liberal Orest Onofrei. "Ca vanator am impuscat noua ciori, pe bune am impuscat doua", a declarat prefectul de Suceava. Campania de impuscare a ciorilor va continua si in alte zone ale orasului. Initial, Primaria Suceava intentiona sa colaboreze cu o firma de alpinism utilitar pentru a starpi ciorile, dar pretul de 800.000 de lei pentru distrugerea unui cuib de ciori a fost considerat exagerat. (Nicu Amuraritei)

    Dolj - 74 de primari cer demiterea prefectului

    Cei 74 de primari PSD-isti doljeni au solicitat ieri, in mod public, demiterea prefectului PD-ist Nicolae Giugea, "pentru incompetenta profesionala, incapacitate de promovare a IQ-ului comunitar si necunoasterea legislatiei". Solicitarea edililor, la care au subscris si 608 consilieri locali, survine declaratiei prefectului, care a spus ca "dupa cum redacteaza unii primari dispozitiile, ma mir ca nu au o sapa dupa usa de la birou". Cei 74 din cei 111 primari doljeni sustin ca nu se vor mai prezenta la nici o convocare venita din partea lui Nicolae Giugea, pana la demiterea acestuia de catre Executiv. (Cristian Vasilcoiu)

    Galati - Politist prins cu mita de 500 de euro

    Procurorii anticoruptie galateni l-au prins in flagrant pe agentul-sef adjunct Dan Claudiu Moldovanu, din cadrul compartimentului Furturi din Auto al Sectiei 2 de Politie, in timp ce primea suma de 500 euro de la un denuntator. Agentul de politie ceruse banii pentru a nu efectua cercetari impotriva lui Laurentiu T., de 25 de ani, agent de paza la o societate din Galati. Tanarul trebuia sa fie cercetat pentru furtul unui radiocasetofon dintr-un autoturism. Agentul de politie a fost retinut si va fi prezentat Tribunalului Galati cu propunere de arestare preventiva. (Erik Hoosz)

    Examen - Olimpicii dau BAC-ul saptamana viitoare

    Elevii care se pregatesc cu loturile olimpice in vederea participarii la olimpiadele internationale vor sustine, incepand de azi si pana la 8 iunie, sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat, la Grupul Scolar "Nichita Stanescu" din Strada Lucretiu Patrascanu nr. 3, Bucuresti. Din cei 45 de elevi, care au dreptul sa sustina examenul de Bacalaureat in sesiunea speciala, 21 provin din liceele si colegiile bucurestene. Azi si maine va avea loc inscrierea candidatilor, iar de luni, incepand cu ora 8:00, elevii sustin probele sesiunii speciale. (Eugenia Mihalcea)

    Valcea - Ajutor social pentru rromi cu Mercedes

    Primarul municipiului Ramnicu Valcea a dispus in ultimele zile retragerea unui numar de opt ajutoare sociale. Potrivit edilului Mircia Gutau, beneficiarii acestor ajutoare erau rromi care veneau sa-si ridice banii cu Mercedesuri ultimul racnet si cu ghiuluri de aur pe degete. Primarul spune ca a luat aceasta decizie pentru a nu-i priva pe cei care au cu adevarat nevoie de acei bani. "De acum incolo vom fi foarte atenti cine incaseaza acesti bani si ce nivel de viata au", a mai spus primarul. (Octavian Herta)

    Buzau - Spitalul Judetean, invadat de sobolani

    Spitalul Judetean Buzau este invadat de sobolani, care circula pe holuri si pot fi intalniti in toalete, dar si in unele sectii ale spitalului, transmite Mediafax. Seful Serviciului de Epidemiologie din cadrul Directiei de Sanatate Publica, medicul Carmen Scantei, a apreciat ca fenomenul este extrem de grav, pentru ca animalele constituie focare de infectie si pot transmite bolnavilor pe mai multe cai microbi ce pot conduce la imbolnaviri. Aceeasi sursa a precizat ca au fost luate deja masuri pentru eliminarea rozatoarelor, dar efectele se lasa asteptate.

    Timis - Perchezitie in tirurile lui Zaher Iskandarani

    Politistii din Timis au perchezitionat ieri doua tiruri ale omului de afaceri Zaher Iskandarani (foto), aflate intr-o parcare din Timisoara, in care au gasit sute de cartoane taiate si imprimate din care se confectioneaza pachetele si cartusele de tigari. Grafica, scrisul si culorile seamana foarte bine cu trei marci celebre de tigari, dar poarta alte denumiri. Afaceristul sirian a fost arestat saptamana trecuta pentru contrabanda cu tigari si evaziune fiscala. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti vor decide luni daca Zaher va fi judecat in stare de libertate, dupa ce avocatii sai au contestat decizia de arestare, emisa de Tribunalul Bucuresti. (Lucian Florea)

    Ploiesti -Sindicalistii de la Coca Cola ies in strada

    Sindicalisti de la Coca Cola HBC vor organiza, miercuri, un miting in Ploiesti, actiune urmata de pichetari la toate cele noua centre ale companiei, intrucat administratia nu a acordat majorarea salariala de 18% ceruta de angajati. Conducerea a oferit doar 7%. Dragos Frumosu, liderul Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara, a declarat ca la aproximativ o saptamana dupa acest miting, va avea loc o greva de avertisment.

    Revizie -Doua sectoare ale Capitalei raman fara apa calda

    Revizia anuala a retelelor de termoficare va incepe luni in sectoarele 2 si 3 ale Capitalei, iar locuitorii din aceste zone vor ramane fara apa calda timp de aproape trei saptamani. Sistarea agentului termic in perioada 30 mai - 19 iunie va afecta cartierele Colentina, Doamna Ghica, Mosilor, Fundeni, Stefan cel Mare (intre Obor si Spitalul Colentina), Pantelimon, Iancului, Mihai Bravu. Si zonele Socului, Theodor Pallady, Camil Ressu, Basarabia, Catelu, Labirint, Foisor, Decebal-Unirii (pana la magazinul Unirea), Nerva Traian, Octavian Goga, Mircea cel Mare si Calea Vitan vor fi in zona mentionata. (Lucian Florea)

    Brasov - O mama verifica ADN-ul copilului sau

    O femeie din localitatea brasoveana Racos intentioneaza sa ceara un test ADN pentru copilul sau proaspat nascut, deoarece crede ca micutul a fost schimbat in maternitatea din localitatea covasneana Baraolt, unde a fost nascut, transmite Mediafax. Potrivit mamei de 21 de ani, Carmen Sparlea, medicii i-au spus la spital ca a nascut baiat, dar cand a ajuns acasa cu bebelusul a descoperit ca acesta este, de fapt, fetita. Cadrele medicale ale Maternitatii din Baraolt afirma ca a fost vorba despre o confuzie si ca fetita este sigur copilul femeii, iar asistenta care a gresit va fi sanctionata administrativ.

    Timisoara - Un martor in dosarul Electrica Banat s-a sinucis

    Un martor din dosarul Electrica Banat a fost gasit spanzurat ieri dupa-amiaza in propria locuinta din Timisoara. Petru Stroe, 47 de ani, fusese seful unui depozit Electrica. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de acel depozit unde erau duse produsele contrafacute, achizitionate fara licitatie si la suprapret de catre fostii directori ai Electrica Banat arestati in urma cu doua luni. Seful PNA Timisoara, Vlad Speriusi, a confirmat ca Stroe fusese audiat ca martor la inceputul anchetei, o data cu primele arestari. Procurorii anticoruptie sustin ca in acest caz este vorba despre o adevarata retea infractionala de crima organizata in materie economica.
    ×
    Subiecte în articol: observator