x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

18 Feb 2005   •   00:00

19 FEBRUARIE 2005

Ambasada americana va fi inchisa

Ambasada Statelor Unite va fi inchisa luni, 21 februarie 2005, pentru a sarbatori Ziua Presedintilor. Acest eveniment marcheaza zilele de nastere ale lui George Washington si Abraham Lincoln. Ambasada va reveni la programul normal marti, 22 februarie 2005.

Arges - Incendiu provocat de hotii de combustibil

O explozie urmata de un incendiu au avut loc ieri-dimineata la statia de alimentare cu gazolina a SC Compet Ploiesti, din localitatea argeseana Merisani, cele patru victime fiind si cei care au provocat deflagratia. Primele investigatii au indicat ca respectivii, un pompagiu, un strungar si doi agenti de paza, intentionau sa fure gazolina direct de la statia de pompare care alimenteaza Combinatul Arpechim si ca explozia a fost produsa de o scanteie. O persoana este in stare grava, iar ceilalti trei s-au ales cu arsuri pe fata si pe maini. Ancheta a fost preluata de ofiterii de la Combaterea sustragerilor de produse petroliere. Seful statiei, Nistor Gogoncea, a fost agresiv cu ziaristii si, pentru ca mirosea a alcool, a fost testat cu o fiola si amendat cu cinci milioane de lei. (Elly Carstea)

Vaslui - Judecatoria nu are destui magistrati

Judecatoria Vaslui este la un pas de colaps, tinand cont ca, in lunile urmatoare, trei judecatori vor parasi institutia. Judecatoria Vaslui are in schema 18 posturi de judecatori, insa doar opt, sase titulari si doi cu delegatie, solutioneaza miile de dosare aflate pe rol. "Nu stiu ce vom face, probabil vom inchide Judecatoria", a declarat presedintele institutiei, Cristina Parvu. Teoretic, un judecator trebuie sa intre in sala de sedinta cu 30 de dosare, insa judecatorii vasluieni trebuie sa rezolve 100.

Botosani - Politisti, acuzati ca "fabrica" dosare

Un profesor din comuna botosaneana Vorniceni a aflat ca s-a dispus neinceperea urmaririi penale impotriva sotiei sale, acuzata ca i-ar fi furat niste gaini din curte, desi barbatul nu reclamase furtul si nici nevasta sa nu fusese invinuita, informeaza Rompres. "Am aflat ca, in martie 2004, pagubit de cineva prin furtul a 14 gaini, mi-as fi invinuit sotia, ba, mai mult, la dosar s-ar afla recunoasterea sotiei, cum ca a furat, si retragerea plangerii, semnata de mine", a declarat Eugen Murarasu. Acesta mai spune ca nu a primit explicatii de la Inspectoratul Judetean de Politie Botosani in legatura cu dosarul in care este implicat.

Arad - Tanar epileptic, ucis de propriul caine

Un tanar de 18 ani din localitatea aradeana Santana, care suferea de epilepsie, a fost ucis joi seara de cainele sau, un Rottweiler, victima fiind atacata in timpul unei crize cauzate de boala, transmite Mediafax. Familia lui Ioan Brandas presupune ca animalul a fost intaratat de comportamentul agitat al baiatului, atacandu-l imediat dupa ce a cazut. Tanarul a fost gasit cateva minute mai tarziu de un vecin alarmat de zgomote, dar era deja mort. Animalul agresiv a fost impuscat de un vanator.

Protest - Asistentii maternali au iesit in strada

Aproximativ 2.000 de asistenti maternali din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Sectorului 4 al Capitalei au protestat ieri la pranz, in fata sediului institutiei, pe motiv ca nu si-au primit salariile. Adrian Inimaroiu, primarul Sectorului 4, a invocat probleme organizatorice pentru intarzierea platii salariilor. "Au aparut dintr-o data 2.000 de oameni, care au venit pentru a-si lua salariul. Nu exista nici un fel de problema cu banii, acestia exista pentru toata lumea, numai ca cele doua femei de la casierie n-au facut fata", ne-a spus Inimaroiu. Salariile au fost platite in cursul dupa-amiezei, dupa o luna de intarziere. (Monica C. Andrei)

Recompensa - Prima pentru cei care au prins un mafiot

Trei politisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane au fost recompensati cu sume de pana la trei milioane de lei pentru profesionalismul cu care au instrumentat un caz complex care l-a avut ca tinta pe unul dintre reprezentantii de varf ai Mafiei italiene, Toscano Maurizio. Acesta a fost prins la Constanta la sfarsitul lunii ianuarie. Ambasada Italiei la Bucuresti a adresat o scrisoare ministrului Vasile Blaga in care isi exprima satisfactia pentru capturarea mafiotului si lauda cei trei ofiteri care au lucrat la acest caz. (Eduard Pascu)

Sfantu Gheorghe - Au supravietuit ingropati sub doi metri de pamant

Doi muncitori din municipiul Sfantu Gheorghe au scapat cu viata dupa ce un morman de pamant s-a surpat peste ei si i-a ingropat sub doi metri si jumatate de pamant, transmite Rompres. Keresztes Ioan si Ormai Vilmos faceau parte dintr-o echipa de muncitori care lucra la saparea unui sant de canalizare. Cei doi au fost dezgropati de colegii lor. Cei doi barbati au scapat doar cu fracturi de coaste, dar medicii spun ca daca nu s-ar fi intervenit urgent ar fi murit asfixiati.

Schimbari - Inca un chestor de Politie s-a pensionat

Ieri, conducerea Ministerului Administratiei si Internelor a hotarat schimbarea sefilor inspectoratelor de Politie judetene Teleorman, Alba si Ilfov. Aceasta masura a fost luata la propunerea inspectorului general al IGPR, chestorul de Politie Dan Valentin Fatuloiu. Astfel, comisarul-sef Mihai Calinescu de la IPJ Teleorman si chestorul Dumitru Parvu de la IPJ Ilfov au fost pusi la dispozitia IGPR. Chestorul Marin Aron de la IPJ Alba a cerut pensionarea. (Eduard Pascu)
×
Subiecte în articol: observator