x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în care se poate! Mereu Aproape. Sute de mii de oameni ajutaţi de societatea civilă

România în care se poate! Mereu Aproape. Sute de mii de oameni ajutaţi de societatea civilă

30 Noi 2015   •   12:53
România în care se poate! Mereu Aproape. Sute de mii de oameni ajutaţi de societatea civilă

În cei zece ani de activitate, Fundaţia Mereu Aproape, împreună cu partenerii săi - donatori, companii, jurnalişti şi persoane publice - a ajutat peste 870.000 de oameni, prin programe în domeniile Sănătate, Educaţie, Cultură, pe plan social, prin acţiuni umanitare, în special pentru revenirea la o viaţă normală în urma dezastrelor. Până în prezent, ajutorul financiar şi material oferit de Fundaţia Mereu Aproape depăşeşte 9,5 milioane de euro. Fundaţia a contribuit la ajutorarea a zeci de mii de sinistraţi şi a construit 75 de case pentru cei afectaţi de inundaţii. „Printre cele mai importante campanii se remarcă Vreau să ajut, campanie unică în România, dedicată copiilor cu probleme medicale deosebit de grave. Valoarea campaniei din 2013 s-a ridicat la 3.270.024 de lei şi 66 de copii au beneficiat de tratament şi intervenţii chirurgicale. În 2014, valoarea proiectului a fost de 2.467.605 de lei, iar 79 de cazuri au fost soluţionate sau au intrat în curs de rezolvare anul trecut”, explică reprezentanţii Fundaţiei Mereu Aproape.

Finanţarea obţinută a fost folosită pentru investigaţiile şi operaţiile de care au nevoie pacienții cu boli grave: leucemii, malformaţii cardiace, cancer osos şi de ficat, tumori cerebrale, reti-nopatii, precum și boli autoimune rare.
 

×