x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Jurnalul National    |    14 Dec 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: ANGELO BREZOIANU/

Nadia Comăneci a fost ieri pe post de Moş Crăciun pentru micuţii de la Centrul Casa din Tei, din Sectorul 2 al Bucureştiului.

Cadouri. Nadia Comăneci a fost ieri pe post de Moş Crăciun pentru micuţii de la Centrul Casa din Tei, din Sectorul 2 al Bucureştiului. Marea doamnă a gimnasticii mondiale s-a arătat foarte incăntată şi impresionată de spectacolul special cu care a fost intămpinată de copiii din centru. Â

Nemulţumiri. Membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Invăţămănt vor picheta la 19 decembrie sediile Guvernului şi Parlamentului.

Argeş. Un muncitor care lucra la demolarea unei hale de pe platforma Arpechim a murit strivit de o grindă de beton armat. (E.C.)

Măsură. Autorităţile intenţionează să menţină in 2008 interdicţia de circulaţie valabilă in prezent pentru vehiculele de marfă de peste 7,5 tone pe DN 1, intre Bucureşti şi Braşov. Măsura e valabilă pe timpul zilei, intre orele 6:00 şi 22:00, de luni pănă vineri.

Sălaj. Motorul unei locomotive ce tracta o garnitură incărcată cu ţiţei a explodat in zona localităţii Mirşid, la stingerea incendiului fiind nevoie de intervenţia autospecialelor din cadrul Detaşamentului de Pompieri Zalău, transmite Mediafax. Incidentul nu s-a soldat cu răniţi sau victime.

Meteo - Zăpadă şi vreme rece in Bucureşti

Vremea va fi rece in această perioadă, cu temperaturi ce vor oscila in jurul valorii de 0 grade Celsius. Văntul va sufla slab pănă la moderat. In zona montană, in special in Carpaţii Orientali, se vor inregistra ninsori abundente, mai ales in cursul nopţii. La altitudini mari, văntul va viscoli zăpada. In Capitală, probabilitatea de a ninge este mai mare noaptea. Văntul va sufla moderat, cu intensificări in a doua parte a intervalului, sporind senzaţia de frig. (S.A.)

Constanţa - Militarii americani au renovat un spital

Clinica de boli dermato-venerice a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost renovată de soldaţii marinei americane. Militarii au muncit aproape o lună pentru inlocuirea instalaţiei electrice şi văruirea pereţilor. Planul iniţial prevedea renovarea clinicii de endocrinologie, dar clădirea a inceput să se surpe. Unitatea medicală nu a suportat nici o cheltuială. (Emilia Sava)

Loto 6/49 - Miza va fi de 6,8 milioane de euro

Premiul cel mare la jocul Loto 6/49 de duminică va fi de circa 6,8 milioane de euro. Asta după ce săptămăna trecută s-au reportat peste 21 de milioane de lei, iar Loteria a suplimentat fondul de căştiguri la prima categorie cu 250.000 de lei. Ultima dată, marele premiu de categoria I la Loto 6/49 s-a căştigat in urmă cu 15 săptămăni şi a fost in valoare de 10,45 milioane de euro, cel mai mare premiu din istoria Loteriei Romăne. (L.F.)

Invăţămănt - Ultima teză cu subiect unic

Tezele cu subiect unic din semestrul I se incheie azi cu proba la Limba şi Literatura Romănă, ce va fi susţinută atăt de elevii claselor

a VII-a, căt şi de cei din clasele a VIII-a. Potrivit Ministerului Educaţiei, in anul şcolar 2007-2008 au fost inscrişi peste 432.000 de elevi, din care 218.802 in clasa a VII-a şi 214.162 in clasa a VIII-a. La primele două probe promovabilitatea a fost ridicată. La Limba Maternă a fost 89,7% la clasa a VII-a şi 94,9% la clasa a VIII-a, iar la matematică 76,9% la clasa a VII-a şi 85,7% la clasa a VIII-a. (A. Gavrilă)

Â

Suceava - Directorul "Termica" a fost sancţionat

Primarul Sucevei, Ion Lungu, l-a sancţionat pe directorul firmei de termoficare Termica SA Suceava, Constantin Plăcintă, cu diminuarea cu 10% a salariului in luna decembrie din cauza intărzierilor de acoperire a şanţurilor rămase după realizarea unor lucrări. Lungu a arătat că termenul stabilit pentru acoperirea şanţurilor rezultate ca urmare a lucrărilor de reabilitare era 15 decembrie şi că acest termen nu poate fi respectat, iar dacă situaţia nu va fi remediată in cel mai scurt timp, va propu-ne şi alte sancţiuni. (N. Amurăriţei)

CFR - Mai multe trenuri pentru Sărbători

In perioada 14 decembrie 2007-14 ianuarie 2008, in vederea adaptării capacităţii de transport la solicitările traficului de călători prilejuit de Sărbătorile de iarnă şi de vacanţa elevilor, CFR Călători introduce suplimentar 20 de trenuri de călători, 14 trenuri de rang superior şi şase trenuri personale. Trenurile vor merge către Craiova, Cluj-Napoca, Suceava, Iaşi, Bacău şi Galaţi. Agenţiile de voiaj CFR vor lucra normal in perioada Sărbătorilor, cu excepţia zilelor de 25 decembrie şi 1 ianuarie 2008, cănd vor fi inchise. (Elena Stan)

Cazul Munaf - Ambasadorul Stuparu va fi audiat

Fostul ambasador al Romăniei in Irak, Mihai Stuparu, va fi audiat de instanţa Curţii de Apel Bucureşti in procesul in care Mohammad Munaf este judecat pentru răpirea a trei jurnalişti romăni la Bagdad. Mohammad Munaf (foto) a fost ghid pentru jurnaliştii Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, răpiţi la 28 martie 2005 in Irak. Munaf a fost luat ostatic alături de aceştia timp de 55 de zile. El a fost arestat de armata americană după eliberarea lor, fiind bănuit de complicitate.

Recunoaştere - Mungiu, nominalizat la Globul de Aur

Filmul "4 luni, 3 săptămăni şi 2 zile" al regizorului romăn Cristian Mungiu a fost nominalizat la premiile Globul de Aur, la categoria "Cel mai bun film străin", distincţie care va fi decernată de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Los Angeles, la 13 ianuarie 2008. Cum nominalizările la Globul de Aur reprezintă deseori un reper pentru Premiile Academiei, nu ne vom mira dacă la 23 ianuarie romănul nu va fi nominalizat şi la Oscar.

×
Subiecte în articol: observator