x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

08 Ian 2008   •   00:00
Romănia in cinci minute

Procurorii Călin Nistor şi Laura Oprean au fost delegaţi, pentru trei luni, şefi ai Serviciilor DNA din Piteşti şi Cluj.

Suspendare - 12:29

Delegari. Procurorii Călin Nistor şi Laura Oprean au fost delegaţi, pentru trei luni, şefi ai Serviciilor DNA din Piteşti şi Cluj.

Portul Midia. Manevrele portuare au fost suspendate ieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a vizibilităţii reduse.

Monitorizare - 12:34

ANPC. Reprezentanţii a două companii aeriene care au avut curse "cu probleme" sunt aşteptaţi in zilele următoare la sediul local al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, după ce, la controalele de vineri şi sămbătă, cei contactaţi au spus că nu sunt abilitaţi in relaţia cu autoritatea.

Bihor. Autorităţile au inventariat persoanele vulnerabile la condiţii meteo vitrege şi au stabilit cine răspunde de transportarea şi ingrijirea lor. Lista cuprinde peste 400 de nume ale unor persoane care fac dializă, ale gravidelor cu risc, ale unor copii, vărstnici, persoane dependente fizic şi bolnavi cronici.

Bucureşti - Elevii, controlaţi de medicii şcolari

Copiii din grădiniţe şi din şcoli vor fi supuşi unui examen clinic de medicul unităţii respective, pentru a vedea dacă prezintă semne sau simptome de viroze respiratorii sau gripă, iar dacă apar suspiciuni, li se vor face investigaţii complexe pentru o eventuală confirmare bacteriologică. Scopul acestor examinări clinice este acela de a preveni posibile epidemii de gripă.

Probleme - Elevi trimişi acasă din cauza frigului

Mai mulţi copii din Galaţi, Prahova şi Buzău au fost trimişi acasă din cauza frigului din clase. La Galaţi, cei 1.200 de elevi ai Colegiului "Paul Dimo" vor incepe cursurile abia de săptămăna viitoare, deoarece nu a fost remediată o defecţiune produsă la centrala termică a instituţiei. In Prahova, conducerile grădiniţei şi şcolii generale din Balta Doamnei, precum şi directorul unei grădiniţe din Urlaţi au solicitat ISJ suspendarea cursurilor, din cauză că instalaţiile de incălzire ale celor trei unităţi de invăţămănt s-au defectat.

Sălaj - Carantină din cauza unei vulpi bolnave

Un focar de rabie a fost depistat in comuna Mirşid, judeţul Sălaj, astfel că autorităţile sanitar-veterinare au decis instituirea carantinei şi luarea unor măsuri de protecţie pe o rază de 10Â kilometri. Potrivit lui Mircea Martin, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Sălaj, specialiştii DSV au inceput catagrafierea animalelor carnivore din localitate şi vaccinarea lor impotriva rabiei.

Carburanţi - Rompetrol a scumpit motorina

Compania Rompetrol a ieftinit ieri benzina şi a scumpit motorina in perioada 7-13 ianuarie. Preţul benzinei Premium Euro 4 a scăzut cu şapte bani, in vreme ce pentru Efix 95 a scăzut cu şase bani, ambele ajungănd la 3,61 lei pe litru. Motorina Efix s-a scumpit cu trei bani, pănă la 3,76 lei pe litru, in vreme ce preţul motorinei Super Euro 5 a fost menţinut la 4,02 pe litru. Reducerea se aplică pentru carburanţii comercializaţi in staţiile Rompetrol şi in reţeaua de benzinării mobile Expres. (Daniel Ionaşcu)

Suceava - Pericol de inundaţii pe răul Bistriţa

Răul Bistriţa, plin de sloiuri de gheaţă, va fi monitorizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, intrucăt vremea este in incălzire şi există pericolul producerii de inundaţii, a dispus ieri prefectul de Suceava, Orest Onofrei. "Dacă va fi necesar vom dinamita gheţurile", a spus Onofrei, care a mai precizat că eventualele dinamitări vor fi făcute in colaborare cu autorităţile din judeţul Neamţ, pentru a evita producerea de inundaţii in localităţi riverane Bistriţei din acest judeţ. (Nicu Amurăriţei)

Alba - Copii accidentaţi pe trotuarÂ

Doi copii din judeţul Alba, in vărstă de 3 şi respectiv 7 ani, au ajuns duminică seară la spital, după ce au fost loviţi in timp ce se deplasau pe trotuar, impreună cu părinţii lor, de un autoturism scăpat de sub control. Accidentul s-a produs in localitatea Petreşti. Bogdan P., de 21 ani, din Sebeş, nu a adaptat viteza intr-o curbă, moment in care maşina a derapat şi a pătruns pe contrasens, ajungănd pe trotuar, unde i-a lovit in plin pe cei doi copii. Viaţa acestora nu este in pericol. (L. Dobrater)

O nouă vizită - Secretarul general NATO, la Bucureşti

Jaap de Hoop Scheffer, secretarul general al NATO, va face vineri o vizită oficială in Romănia, cea de-a doua in ultimele patru luni, au declarat ieri pentru Mediafax surse oficiale. Scheffer se va intălni cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Călin Popescu Tăriceanu şi va avea o prelegere la Biblioteca Centrală Universitară. Ultima vizită a secretarului general NATO la Bucureşti a avut loc in octombrie 2007.

Bani puţini - Medicii suceveni refuză gărzile

Unul din cele nouă centre de permanenţă ce funcţionează in judeţul Suceava, cel de la Breaza, a fost inchis la inceputul acestui an, după ce medicii care-l deservesc au comunicat Autorităţii de Sănătate Publică Suceava că nu mai pot face gărzi, intrucăt sunt prost plătite. Centrul de permanenţă de la Breaza deservea 7.000 de persoane din localităţile Izvoarele Sucevei, Moldova Suliţa, Fundu Moldovei şi Breaza.

×
Subiecte în articol: observator