x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    13 Feb 2008   •   00:00
România în cinci minute

Peste 200 de sindicalişti din chimie şi petrochimie au pichetat ieri sediul Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF), cerând reducerea preţului la gazele naturale şi diminuarea valorii taxei de transport la mia de metri cubi la nivelul practicat în UE.

PROTEST. Peste 200 de sindicalişti din chimie şi petrochimie au pichetat ieri sediul Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF), cerând reducerea preţului la gazele naturale şi diminuarea valorii taxei de transport la mia de metri cubi la nivelul practicat în UE.


12:09 – ALUNECÅRI TEREN
OLT. Una dintre cele trei benzi de pe DE 70, în zona pădurii Saru, între Găneasa şi Balş, a fost închisă din cauza alunecărilor de teren.
BOTOŞANI. Un bărbat din Truşeşti a descoperit ieri două proiectile pe un câmp de la marginea satului Rediu, din comuna Răuseni.

12:14 – LOTO SPECIAL
DNA. Fostul ministru al privatizării şi preşedinte al Apaps, Ovidiu Muşetescu, a fost audiat ieri de procurorii DNA mai mult de patru ore într-un dosar privind probleme legate de perioada postprivatizare a Nitramoniei Făgăraş. Privatizarea Nitramonia a eşuat. (Violeta Fotache)
LOTERIA ROMÂNÅ. Ziua Îndrăgostiţilor aduce o veste bună pentru împătimiţii de jocuri loto. Mâine va avea loc o tragere specială Joker, pentru care Loteria Română a suplimentat fondul de câştiguri cu 500.000 de lei. Premiul cel mare la categoria I devine astfel de circa 1,6 milioane de lei. (L.F.)


A1 - Pază mobilă pe Bucureşti – Piteşti
Un număr de 78 de angajaţi ai unei firme de protecţie şi pază patrulează cu maşinile, începând de ieri, pe Autostrada Bucureşti – Piteşti, pentru a preveni furturile şi pentru a semnala incidentele ce pot pune în pericol traficul rutier, iar pe traseu agenţii de pază vor fi însoţiţi de câini.
 
 

DIICOT: Csibi Istvan, adus la Bucureşti

Csibi Istvan a fost ridicat, asea­ră, de la locuinţa sa din zona Şu­muleu – Miercurea-Ciuc şi adus de procurorii DIICOT în Capitală pen­tru audieri, după ce casa îi fu­se­se percheziţionată în baza unei autorizaţii emise de Tribunalul Bu­cureşti. Csibi a fost condamnat la data de 31 ianuarie de Jude­că­to­ria Roman la şapte ani de închi­soa­re cu executare pentru comi­te­rea infracţiunii de lipsire de liber­ta­te, dar a fost achitat în cazul co­mi­terii infracţiunii de şantaj, acesta fiind un alt dosar. Omul de afa­ceri a fost cercetat şi trimis în ju­de­cată în mai multe dosare pentru o serie de infracţiuni comise la Miercurea-Ciuc şi Târgu-Mureş.

 

ANCHETĂ: Ilie Dumitrescu,  atacat de un jandarm

Doi bărbaţi căutaţi de poliţişti pentru că luni l-ar fi ameninţat, împreună cu un jandarm, pe fostul fotbalist Ilie Dumitrescu, au fost prinşi aseara şi audiaţi la sediul Secţiei 10 din Capitală. La Poliţie era aşteptat, pentru explicaţii, şi bărbatul cu care Ilie Dumitrescu are încheiat un contract, “document care ar fi fost cauza scandalului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comi­sarul Christian Ciocan. Dumitrescu a fost ameninţat luni de trei bărbaţi înarmaţi care au intrat în galeria sa de artă, din Capitală. 

 

AMBULANŢĂ: Anchetă în cazul Max Bănuş

Medicul coordonator dr Mariana Deacu a fost suspendat până la fi­na­lizarea anchetei interne a Comi­siei de Disciplină a Serviciului de Ambulanţă a Municipiului Bucu­reşti (SAMB) în cazul decesului jurnalistului Max Bănuş. Comisia de anchetă a descoperit că, în sea­ra producerii incidentului, erau dis­ponibile două salvări, nu una cum a susţinut conducerea SAMB. Ziaristul Max Bănuş a decedat în urmă cu o săptămână din cauza unui infarct în maşina ce îl ducea acasă. Şoferul a aşteptat 29 de mi­nute până la sosirea ambulanţei.



DIAGNOSTIC - Gripă tip Solomon Islands, la Suceava
Zece cazuri de gripă au fost diagnosticate în judeţul Suceava după ce, în urma efectuării analizelor de laborator pe probe recoltate de la bolnavi suspecţi de gripă, au fost izolate zece tulpini de virus gripal A/H1N1, din care opt de tip Solomon Islands, iar alte două asemănătoare cu acesta. În judeţul Suceava au fost vaccinate antigripal 70.720 de persoane, ceea ce reprezintă 88,3% din totalul dozelor de vaccin repartizate acestui judeţ, iar campania s-a desfăşurat fără a fi înregistrate reacţii adverse postvaccinale.



DECIZIE FINALÅ - Judecător acuzat de corupţie, achitat
Judecătorul Vasile Bîcu, de la Secţia de litigii de muncă şi contencios administrativ a Tribunalului Bucureşti, trimis în judecată de procurorii anticorupţie, a fost achitat ieri, printr-o decizie definitivă, dată de instanţa supremă. Magistraţii au confirmat, de asemenea, şi achitarea celorlalţi acuzaţi, omul de afaceri Mugurel Mina şi avocatul Cornelia Tănăsache. Mina fusese acuzat că, prin intermediul avocatei, l-ar fi corupt pe judecător pentru a primi o decizie favorabilă într-un proces. (M. Pasă Petru)


MATEEŞTI/VÂLCEA - Alunecările de teren s-au redus
Alunecările de teren din comuna Mateeşti, judeţul Vâlcea, unde cinci case au fost "înghiţite" de steril, avansează cu 50 de centimetri pe oră, faţă de un metru şi jumătate, cu o zi în urmă, iar pericolul care ameninţa restul locuinţelor din zonă s-a diminuat, susţin autorităţile locale. Primarul localităţii Mateeşti, Nicolae Stănişor, afirmă că foarte mulţi locuitori din satul Turceşti îi cer să fie evacuaţi din locuinţe, de teamă, după ce sterilul a "înghiţit" cinci case, iar alte două locuinţe au fost evacuate şi sunt demolate.


KOVESI - Anchetele nu ţin de evoluţia politicului
Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă la Târgu-Mureş, că, deşi este an electoral, procurorii trebuie să-şi facă treaba indiferent de evenimentele politice. "Nu anchetăm oameni după opiniile politice sau apartenenţa la partide politice. În acest an, procurorii trebuie să aibă în vedere doar legea şi respectarea legii", a spus Kovesi. (V.F.)


AVIZ MINISTERIAL - Meleşcanu, pentru graţierea bătrânelor
Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a semnat miercuri avizele consultative şi a înaintat preşedintelui Traian Băsescu cererile de graţiere pentru cele trei bătrâne deţinute în Penitenciarul de la Colibaşi. Filofteia Barbu, 77 de ani Veronica Gheorghe, 69 de ani, şi Victoria Mihai, 58 de ani, din localitatea argeşeană Valea Danului, au fost condamnate la câte un an şi trei luni de închisoare pentru că nu au respectat o decizie a Judecătoriei Curtea de Argeş privind eliberarea unui teren agricol atribuit de instanţă altei persoane. Prin avocat, ele au cerut la instanţă întreruperea executării pedepsei, dar şi la Preşedinţie, graţierea. (Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: observator