x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    16 Feb 2008   •   00:00
România în cinci minute

"Cuţitarul din Berceni‘‘, principalul suspect al atacului de luni seară în urma căruia un tânăr a murit şi alţi trei au fost răniţi, nu a fost încă prins de poliţişti.



ANCHETÅ. "Cuţitarul din Berceni‘‘, principalul suspect al atacului de luni seară în urma căruia un tânăr a murit şi alţi trei au fost răniţi, nu a fost încă prins de poliţişti. Oamenii legii au dat publicităţii portretul-robot al agresorului şi fac apel la populaţie să îi ajute cu informaţii, oferind protecţie potenţialilor martori.


13:46 – MÅSURA
MEHEDINŢI. Cei trei angajaţi ai Ambulanţei Mehedinţi care au intrat miercuri noaptea în greva foamei au renunţat la această formă de protest.
SÅRBÅTOARE. Ambasada SUA şi Centrul Cultural American din Bucureşti vor fi închise luni, pentru a sărbători Ziua Preşedinţilor.


13:51 – CAZUL COZMA
AURUL DACIC. Hunedoreanul Călin Ciota, de la care a fost recuperată anul trecut o brăţară geto-dacică, a fost condamnat ieri, de Curtea de Apel Cluj, la patru ani de închisoare cu executare. Sentinţa poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la comunicare.
JUSTIŢIE. Curtea de Apel Bucureşti a amânat cu o săptămână decizia în procesul în care Miron Cozma a dat în judecată statul român pentru reîncarcerarea sa şi perioada de închisoare executată în urma anulăriiordinului de graţiere semnat de Ion Iliescu în decembrie 2004.


SESIUNE SPECIALÅ - Rezultate slabe la Testele Naţionale

Promovabilitatea la sesiunea specială a Testelor Naţionale, organizată între 4 şi 7 februarie, a fost, după soluţionarea contestaţiilor, de 44,23%, cei mai mulţi promovaţi fiind în judeţele Suceava, Maramureş, Covasna şi Bihor. La această sesiune specială a Testelor Naţionale s-au înscris 47.280 de absolvenţi de gimnaziu, care nu au promovat sau nu s-au prezentat la examenele de Capacitate/Testele Naţionale din anii anteriori, inclusiv 2007, indiferent de vârstă. (Alina Gavrilă)


LOTO 6/49 - 1,3 milioane de euro la categoria I
Marele premiu la categoria I a jocului 6/49 începe din nou să crească. Duminica trecută s-au reportat 3,8 milioane de lei, iar Loteria Română estimează că mâine se vor pune în joc 1,3 milioane de euro. Extragerile 6/49 şi Noroc vor avea loc mâine, începând cu ora 18:45. Ultima oară s-a câştigat la prima categorie a jocului Loto 6/49 la 27 ianuarie, iar premiul de 12,45 milioane de euro a fost cel mai mare din istoria Loteriei. (L.F.)


SIBIU - Explozie soldată cu un rănit
Un bărbat în vârstă de 69 de ani din Mediaş a ajuns ieri la spital, după ce garajul în care se afla a explodat. Bărbatul a fost aruncat la câţiva metri şi a suferit arsuri pe faţă şi pe mâini în urma exploziei care s-a produs din cauza scurgerii de gaze de la soba amplasată în garaj. Garajul a fost distrus, iar geamurile caselor din jur au fost sparte.


Colaborare - Tinerii, invitaţi la teatru de ANT

Autoritatea Naţională pentru Tineret (ANT) facilitează accesul la cultură pentru tineri prin încheierea unui protocol de colaborare cu Teatrul Odeon. Astfel, începând de la data de 18 februarie a.c., tinerii din Bucureşti vor beneficia de bilete gratuite la spectacolele Teatrului Odeon. Pentru a intra în posesia biletelor, tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani trebuie să se prezinte la sediul CCS "Grigore Preoteasa‘‘ din Bucureşti, Calea Plevnei nr. 61 cu un act de identitate. Numărul de bilete este limitat. (Alina Gavrilă)


ALTERCAŢIE - Focuri de armă din cauza muzicii
Cinci persoane din sectorul 2 al Capitalei au ajuns la spital joi seară în urma unui scandal care a izbucnit într-un restaurant. Conflictul dintre cei agresaţi şi un alt grup, de la o masă alăturată, a pornit din cauza preferinţelor muzicale diferite. Una dintre persoanele implicate în altercaţie a tras cu un pistol cu bile pe care îl deţinea legal. Atacatorul în vârstă de 33 de ani a fost găsit de poliţişti tot la spital şi este cercetat în stare de libertate pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. (Lucian Florea)


IAŞI - Copiat cu probleme pentru studenţi
Şapte studenţi ai Universităţii "A.I. Cuza‘‘ din Iaşi au ajuns la spital, după ce nu şi-au mai putut scoate din urechi un dispozitiv magnetic pe care l-au folosit pentru a copia la examene. Deşi, în mod normal, operaţiunea de îndepărtare a acestor dispozitive este simplă, cei şapte tineri au avut probleme după ce magneţii s-au lipit în urechi. Studenţii spun că acest sistem este mai puţin folosit în ultmiul timp, întrucât profesorii vin în clasă cu un aparat de radio cu care se plimbă prin sală, fapt ce face ca aceste sisteme să fie bruiate.


BUCUREŞTI - Înscrieri la grădiniţă

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis ieri ca înscrierile copiilor în gradiniţele din Capitală să aibă loc în perioada 16-22 aprilie, iar reînscrierea pentru cei aflaţi deja la grădiniţă să înceapă la 17 martie. Cererile vor fi primite şi înregistrate în ordinea depunerii lor, indiferent de numărul acestora, dar fără a fi considerate rezolvate. Validarea înscrierilor va fi realizată în perioada 23-30 aprilie. Criteriile care vor sta la baza selectării cererilor vizează apropierea de domiciliu, existenţa fraţilor sau surorilor în grădiniţă. (Alina Gavrilă)


CHIUARIU - Audierea la DNA, un gest electoral
Fostul ministru al Justiţiei, liberalul Tudor Chiuariu a fost ieri la DNA, unde a stat aproximativ o oră, pentru a se întâlni cu procurorii care anchetează dosarul "Poşta‘‘. "Scopul acestor chemări la DNA este unul electoral, în folosul domnului Băsescu şi al partidului prezidenţial. DNA îi va chema aici pe toţi adversarii politici ai domnului Băsescu ca să-i murdărească, iar Băsescu îi va menţine în funcţie pe şefii DNA chiar dacă ei au rezultate dezastruoase‘‘, a declarat Chiuariu, citat de Mediafax. El nu a dat însă detalii cu privire la întâlnirea cu anchetatorii.

×
Subiecte în articol: observator