x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    26 Feb 2008   •   00:00
România în cinci minute

Un tramvai al liniei 102 a luat foc ieri, în jurul orei 15:00, în zona Dezrobirii, din Constanţa, circulaţia fiind blocată timp de un sfert de oră.


CONSTANŢA. Un tramvai al liniei 102 a luat foc ieri, în jurul orei 15:00, în zona Dezrobirii, din Constanţa, circulaţia fiind blocată timp de un sfert de oră. Nu au existat victime în urma incidentului. Incendiul, care nu s-a soldat cu victime, a fost provocat de un scurtcircuit în cabina vatmanului. Linia 102 face legătura între zona industrială a Constanţei şi Delfinariu. (E.S.)


15:02 – EXPOZIŢIE
A1. O tânără a murit, iar alte două au fost rănite într-un accident produs ieri la kilometrul 83 al Autostrăzii Bucureşti – Piteşti.
CRAIOVA. Cinci brăţări dacice din aur vor fi expuse, timp de două săptămâni, la Muzeul de Istorie din Craiova.

15:07 – JUSTIŢIE
CSIBI ARESTARE. Omul de afaceri harghitean Csibi Istvan a fost încarcerat ieri la Miercurea-Ciuc, la scurt timp după ce Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea sa preventivă pentru 29 de zile. Csibi este anchetat într-un nou dosar penal, pentru comiterea mai multor infracţiuni economice. (M.P.)
DNA. Dan Mihai Toader, directorul general al Poştei Române, copartener de dosar cu ex-miniştrii Zsolt Nagy şi Tudor Chiuariu, a cerut ieri procurorilor DNA să-l scoată de sub urmărirea penală (SUP), după cinci ore de discuţii în care procurorul de caz n-ar fi ştiut să-i spună care sunt, în fapt, acuzaţiile. (V.F.)


BUCUREŞTI - Anchetă internă la Furturi Auto
Cristian David, ministrul Internelor şi Reformei Administrative, a dispus începând de ieri efectuarea unui control intern în cadrul Serviciului Furturi Auto din Capitală. Decizia ministrului survine incidentului petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, când un ofiţer din cadrul acestui departament a fost prins în flagrant în timp ce primea mită pentru a recupera un autoturism ce fusese furat.


VASLUI - Tânără vândută de trei colege
Autorităţile vasluiene au declanşat o anchetă la Centrul de plasament "Elena Farago" din Bârlad, după ce o tânără internată acolo îşi acuză trei colege că au vândut-o contra sumei de 10 RON. Georgiana R. afirmă că săptămâna trecută a mers împreună cu trei colege în oraş. La un moment dat, fetele s-au întâlnit cu trei tineri şi au mers pe un câmp de la marginea oraşului. Acolo, colegele i-au spus Georgianei că trebuie să întreţină relaţii sexuale cu indivizii. Deşi s-a împotrivit, cei trei ar fi violat-o. Copila a povestit totul conducerii centrului, dar cei de acolo au ignorat-o, fapt ce a determinat-o să fugă la mama sa, căreia i-a povestit totul. (A.I)


MECT - Licitaţie pentru calculatoare
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) va organiza, la 14 aprilie, o licitaţie deschisă pentru achiziţionarea de laboratoare de informatică pentru 8.191 de şcoli, valoarea investiţiei ridicându-se la 470 de milioane de lei (128,3 milioane de euro). (A.G.)


CONCLUZII - Elicopter doborât de gheaţă
Prăbuşirea unui elicopter militar la Ungheni la 7 noiembrie anul trecut a fost cauzată de oprirea ambelor motoare ale aparatului de zbor. Conform raportului final al comisiei de anchetă, oprirea a fost determinată de absorbţia apei provenite din topirea gheţii desprinse de pe dispozitivele de admisie a aerului, urmare a apariţiei givrajului. Accidentul aviatic produs în zona localităţii argeşene Ungheni s-a soldat cu decesul comandorului Nicolae Bucur, locotenentului Ionel Craiu şi al maistrului militar clasa a II-a Adrian Alexandru Ticea. (D.C.)


CRAIOVA  - Paul Valută, reţinut în dosarul BRD
Cadrele Brigăzii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCOA) Craiova l-au reţinut ieri pe omul de afaceri Jahani Farid, cetăţean iranian, olandez şi român, cunoscut în lumea interlopă ca Paul Valută. Procurorii timişoreni, care se ocupă de dosarul furtului celor 2,2 milioane de euro din conturile Electrica de la BRD Craiova, susţin că Farid a fost şi el implicat în acest caz. La 5 februarie, BCCOA Craiova o reţinuseră pe Mihaela Rosana Biţu, casiera la o filială din Craiova a băncii BRD, care a transferat ilegal 2,2 milioane de euro în conturi private. (Mihai Gavrilă)


EVENIMENT - Mărţişoare speciale la SRR
Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) organizează în perioada 27-29  februarie 2008, între orele 12:00 şi 18:00, în Centru de Presă al instituţiei, "Târgul de mărţişor" pentru persoanele cu dizabilităţi fizice si psihice. În ciuda limitelor cărora trebuie să le facă faţă, acestea produc diverse obiecte ce pot fi comercializate. Scopul manifestării este unul social, integrat în evenimentele organizate pentru marcarea celor 80 de ani de existenţă a SRR. Personalităţi şi oameni de cultură se vor întâlni pentru a marca sosirea primăverii, într-un decor al muzicii şi al literaturii. (Roxana Vintilă)


DECIZIE - Summit-ul NATO dă vacanţă aleşilor
Deputaţii nu vor lucra în perioada 24 martie-6 aprilie, pentru a permite desfăşurarea Summit-ului NATO în Palatul Parlamentului, a hotărât ieri Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Potrivit secretarului Camerei, Gelil Eserghep, Biroul Permanent a aprobat şi solicitarea MAE, ca persoanele care se ocupă de securitatea summit-ului să aibă acces în Palatul Parlamentului de la 14 martie, pentru a-şi instala aparatura. (Dana Piciu)


PROTEST - Grevă japoneză în administraţie
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a intrat ieri în grevă japoneză, în semn de protest faţă de salariile propuse de Executiv. Motivul acţiunilor de protest este neinvitarea FNSA la negocieri pentru creşterile salariale ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţie pe anul 2008. Potrivit sindicaliştilor, creşterea salarială de 4,5% propusă de Executiv nu poate fi acceptată, fiind sub rata inflaţiei prognozate pentru 2008. Joi, sindicaliştii se vor afla în grevă de avertisment timp de două ore. (Cătălin Pruteanu)

×
Subiecte în articol: observator craiova