x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    03 Mar 2008   •   00:00
România în cinci minute

12 judeţe (Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Harghita, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Satu-Mare, Sălaj şi Suceava) au fost afectate în week-end de fenomene meteorologice caracterizate de vânt puternic şi precipitaţii abundente sub formă de lapoviţă şi ninsoare. 175 de localităţi au rămas, parţial sau total,



VREME REA. 12 judeţe (Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Harghita, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Satu-Mare, Sălaj şi Suceava) au fost afectate în week-end de fenomene meteorologice caracterizate de vânt puternic şi precipitaţii abundente sub formă de lapoviţă şi ninsoare. 175 de localităţi au rămas, parţial sau total, fără energie electrică sau reţea de telecomunicaţii. (Vasile Dale)


9:56 - LUCRÅRI
A1. Prima bandă de circulaţie a Autostrăzii Bucureşti – Piteşti (între kilometri 11 şi 43) era afectată de lucrări de reparaţii.
BRAŞOV. Două persoane au decedat, iar alte două au fost grav rănite în urma unui tragic accident rutier produs în zona Codlea.


10:01 - VÅNT PUTERNIC
CONSTANŢA. Porturile Constanţa Sud – fluvial, Constanţa Nord şi Sud – maritim, Mangalia şi Midia, precum şi Canalul Dunăre – Marea Neagră au fost închise ieri-dimineaţă din cauza vântului, care suflă cu viteze de 70-80 de kilometri pe oră. TULCEA. Bulibaşa romilor a aplanat un conflict spontan apărut între câteva zeci de persoane de etnie romă, membre a două familii. Conform jandarmilor, care erau pregătiţi în caz de scandal, divergenţele au apărut din cauză că o fată a fost înapoiată de părinţii băiatului care o peţise.


CONSTANŢA - Sportiv bucureştean, dispărut pe mare
Poliţiştii de frontieră constănţeni au intrat în alertă, sâmbătă seară, după ce un tânăr sportiv din Bucureşti, care ieşise cu caiacul pe mare în condiţii de vânt puternic şi mare agitată, a fost dat dispărut. Deşi operaţiunile de căutare ar fi trebuit reluate ieri, acest lucru nu a fost posibil din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Poliţiştii spun că şansele de a-l mai găsi pe tânăr în viaţă sunt aproape nule. Până la închiderea ediţiei, sportivul nu fusese găsit. (Emilia Sava)


ARAD - Apatrizi cu acte false bulgăreşti
Poliţiştii de frontieră arădeni au reţinut trei bărbaţi care au prezentat la ieşirea din ţară documente de identitate bulgăreşti falsificate. Potrivit poliţiştilor de frontieră din Arad cei trei sunt persoane apatride. Bărbaţii, care şi-au procurat actele de pe piaţa neagră, au mai precizat că intenţionau să se deplaseze în Franţa. (Andrei Ando)


DÅMBOVIŢA - A sărit să-i batăpe poliţişti
Un tânăr de 27 de ani, din comuna dâmboviţeană I.L. Caragiale, recidivist, acuzat de furt de maşini, a sărit să-i bată pe poliţiştii din Moreni după ce aceştia l-au prins, sâmbătă seară, conducând autoturismul propriu fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, însă bărbatul neagă acuzaţiile. Amicul scandalagiului confirmă versiunea poliţiştilor. Oamenii legii susţin că i-au întocmit cinci dosare penale în mai puţin de o lună pentru conducere fără permis.


GALAŢI - Accident rutier cu şapte victime
Patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte trei au fost internate în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, după ce au fost implicate, ieri dimineaţă, într-un accident de circulaţie. Conform poliţiştilor, patru persoane, aflate într-un autoturism, se îndreptau către Galaţi. La un moment dat, se presupune că şoferul a încetinit din cauza unei crengi căzute pe şosea, iar un microbuz de marfă, care venea din spate, nu a mai putut evita impactul şi a intrat în plin în autoturism. Maşina mică s-a răsturnat pe câmp, iar autoutilitara a intrat într-un copac. (D.M.)


HUNEDOARA - Explozie la o fermă de păsări
O femeie a suferit arsuri grave şi câteva sute de pui au murit în urma unei explozii produse, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o fermă de păsări din localitatea hunedoreană Leşnic. Din primele date a reieşit că deflagraţia s-ar fi produs din cauza unei acumulări de gaze de la instalaţia de încălzire a halei. Potrivit pompierilor, explozia s-a declanşat când îngrijitoarea a aprins lumina. În continuare, se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs deflagraţia. Pagubele nu au fost încă evaluate, dar angajaţii spun că ferma este asigurată. (Monalise Hihn)


TELEORMAN - Grevă japonezăîn învăţământ
Membrii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Teleorman se vor afla, de astăzi până vineri, în grevă japoneză, în semn de protest pentru faptul că nu se respectă prevederile legale privind acordarea tichetelor-cadou şi a tichetelor de creşă. Liderul SIP, Tudor Spiridon a declarat că în judeţ tichete-cadou s-au acordat doar la şcolile speciale şi în unităţi de învăţământ din Năsturelu şi Lunca, asemenea obligaţii bugetare revenind consiliilor locale. Nemulţumirile sindicaliştilor vizează şi nedecontarea cheltuielilor de transport pentru cadrele didactice care fac naveta.


IMOBILIAR - Blocuri pe platforma Tractorul
Pe terenul fabricii Tractorul Braşov va fi dezvoltat un proiect imobiliar compus din locuinţe, spaţii comerciale şi birouri, potrivit administratorilor societăţii Flavus Investiţii, cea care a cumpărat în vara anului trecut activele uzinei. Flavus a mai anunţat că producţia de tractoare este condiţionată de găsirea unui investitor până în vara acestui an, în caz contrar instalaţiile vor fi vândute la fier vechi. Comisia Europeană a declanşat o investigaţie după vânzarea către Flavus, suspectând tocmai o tranzacţie imobiliară deghizată. (D. I.)


INCENDIU LA AZUGA - Cabana Sorica, distrusă
Un incendiu a izbucnit ieri dimineaţă la cabana turistică Sorica, situată în apropierea domeniului schiabil al staţiunii prahovene Azuga. Pompierii, care au fost anunţaţi despre producerea incendiului în jurul orei 9.30, au reuşit să stingă incendiul după circa o oră. Din primele cercetări reiese că focul a fost provocat de un scurtcircuit. În cabană, care a fost distrusă de flăcări, se aflau 30 de turişti care au fost evacuaţi, nefiind nimeni rănit în urma incendiului. (Laura Calciu)

×
Subiecte în articol: observator