x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Jurnalul National    |    05 Mar 2008   •   00:00
România în cinci minute
Sursa foto: Angelo Brezoianu/

Un bărbat de 35 de ani din Bucureşti a scăpat cu răni uşoare după ce a plonjat cu maşina în râul Dâmboviţa. Accidentul s-a produs în noaptea de luni spre marţi, pe Splaiul Unirii, în apropiere de Pasajul Mărăşeşti.

ACCIDENT. Un bărbat de 35 de ani din Bucureşti a scăpat cu răni uşoare după ce a plonjat cu maşina în râul Dâmboviţa. Accidentul s-a produs în noaptea de luni spre marţi, pe Splaiul Unirii, în apropiere de Pasajul Mărăşeşti. Potrivit Poliţiei, şoferul a pierdut controlul asupra autoturismului de teren pentru că mergea cu viteză prea mare. Bărbatul nu era băut. (L.F.)

 

Dâmboviţa. Traficul pe DN 71, între Răcari şi Conţeşti, era îngreunat ieri din cauza fumului provenit de la vegetaţia care a luat foc.

Galaţi. Reprezentanţi ai sindicatului Solidaritatea pichetează ArcelorMittal Galaţi, nemulţumiţi de oferta salarială a patronatului.

Vaslui. Un număr de 2.400 de copii nu şi-au primit alocaţiile de stat în ultima lună din cauza datelor eronate din mandatele poştale în baza cărora se fac plăţile, transmite Mediafax. Situaţia este cauzată de prelua­rea incompletă a datelor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui.

Bucureşti. Defecţiunile la mai multe semafoare au generat ieri-dimineaţă blocaje în trafic mai mari decât de obicei. Pentru rezolvarea pro­blemelor au fost trimise echipe de depanare, au declarat surse din Poliţia Rutieră a Capitalei. Una dintre cele mai afectate zone a fost Opera – Eroilor.

 

GREVĂ - Traficul feroviar, paralizat două ore

Peste 50.000 de feroviari îşi opresc activitatea astăzi timp de două ore, începând cu ora 7:00, în cadrul unei greve de avertisment, după eşecurile repetate ale nego­cierilor purtate între sindicalişti şi repre­zen­tanţii Executivului. Companiile de transport pe calea ferată estimează întârzieri de până la trei ore. Trenurile care erau programate să plece la ora 7:00 vor pleca la ora 9:00, iar cele care sunt deja în mişcare se vor opri în prima staţie, potrivit preşedintelui Fe­deraţiei Mişcare-Comercial, Gheorghe Popa. Feroviarii cer mărirea sala­riilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi a seriviciilor oferite de CFR.

 

Botoşani - Elev pus în cuier de tatăl unui coleg

Un elev de clasa a VII-a de la o şcoală din municipiul Botoşani a fost bătut şi agăţat în cuier luni în sala de curs de părintele unui copil de clasa a II-a, pe fondul unui conflict mai vechi între cei doi copii. Bărbatul a fost amendat de Poliţie cu 300 de lei, iar părinţii copilului agresat l-au dus pe acesta la Laboratorul de medicină legală.

 

Sectorul 4 - Cuplurile longevive, aniversate în aprilie

Cuplurile din Sectorul 4 care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsătorie vor fi sărbătorite în apri­lie de auto­rităţile locale, în frunte cu edilul Adrian Inimăroiu. Pentru a parti­cipa la această serbare, cu­plu­rile din sector trebuie să mear­gă până la sfârşitul lunii martie la Registratura Primăriei (B-dul George Coşbuc nr. 6-16) şi să completeze un formular de înscriere.

 

SOV – BID - Dosarul nu o ia de la zero

Tribunalul Bucureşti a respins ieri solicitarea avocaţilor lui Sorin Ovidiu Vântu de a retrimite dosarul privind înfiinţarea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare (BID) pentru o nouă rejudecare a cauzei la instanţa de fond. Magistraţii care judecă apelul în acest dosar au decis astfel că toate probele solicitate în apărare de omul de afaceri pot să fie administrate în calea de atac şi nicidecum nu trebuie luată de la zero judecarea cazului. În acest dosar, Vântu a primit iniţial doi ani de închisoare pentru implicare nelegală în constituirea BID. (M.P.P.)

 

Litoral - Licitaţii pentru nouă sectoare de plajă

Nouă sectoare de plajă vor fi scoase la licitaţie spre închiriere în această lună de Direcţia Apelor Dobrogea Litoral Constanţa. Ca­ietele de sarcini pot fi achiziţionate de astăzi, iar termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 25 martie. Porţiunile de plajă din Nă­vo­dari, Mamaia, Costineşti, Olimp, Venus şi Eforie vor fi admi­nistrate de câştigătorii licitaţiilor pe o perioadă de zece ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului. Operatorii sunt obligaţi să amenajeze plajele şi să le menţină curate, să asigure servicii turiştilor şi informarea acestora, dar şi să permită accesul liber. (Emilia Sava)

 

Proiect PC - Raport împotriva taxei auto

Comisia de buget-finanţe de la Senat a dat ieri raport favorabil proiectului de lege al conservatorilor, care prevede desfiinţarea ta­xei auto de primă înmatriculare şi obligă Guvernul să dea banii îna­poi tuturor celor care au plătit această taxă. Proiectul de lege a primit aviz favorabil şi de la Co­mi­sia economică a Senatului şi va intra în plen. “Consi­derăm că un astfel de proiect de lege poate să rezolve problema taxei de primă înmatriculare şi nu o moţiune simplă, aşa cum spu­neau alţi co­legi de-ai noştri din Par­lament”, a precizat purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă. (Dana Piciu)

 

Deputaţi - Ford primeşte undă verde

Camera Deputaţilor a adoptat ieri cu 238 voturi pentru, 16 voturi împotrivă şi cinci abţineri proiectul de lege privind unele măsuri pentru privatizarea societăţii comerciale Automobile Craiova SA. Proiectul prevede aprobarea contractului de vânzare-cumpărare încheiat între AVAS, în calitate de vânzător, şi Ford Motor Company, în calitate de cumpărător, la data 12.09.2007. Acest contract prevede că Ford Company cumpără un număr de 13.716.318 de acţiuni ale Automobile Craiova SA, reprezentând 73,40316% din capitalul social al acesteia.

 

Dispărută - Mihaela Roxana Vicol

O tânără de 15 ani din Sectorul 6 este căutată de poliţiştii bucureşteni după ce nu s-a mai întors de la şcoală din data de 29 ianuarie 2008. Mihaela Ro­xana Vicol a mai lipsit de acasă şi altă dată, însă nu pentru perioade atât de lungi. Adolescenta are 1,50 m înălţime, circa 50 de kilograme, ten măsliniu, ochi căprui, părul negru şi lung până la umeri. Ca semne particulare, are o aluniţă în creştetul capului şi o cicatrice de 1 cm pe spate. Cei care pot da detalii sunt rugaţi să sune la 112 sau la 021-318.01.45.

×
Subiecte în articol: observator