x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    06 Mar 2008   •   00:00
România în cinci minute

Un molid s-a prăbuşit, ieri, peste o camionetă Dacia care circula pe o stradă situată în imediata apropiere a Spitalului Judeţean, în urma incidentului şoferul maşinii fiind grav rănit.

PITEŞTI. Un molid s-a prăbuşit, ieri, peste o camionetă Dacia care circula pe o stradă situată în imediata apropiere a Spitalului Judeţean, în urma incidentului şoferul maşinii fiind grav rănit. Molidul se afla pe un teren propietate privată, iar poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de incident. (Elly Cristea)


Arme disparute -  21:52

 

 

MUZEU. 153 de piese de armament au dispărut de la Muzeul Culturii şi Civilizaţiei Dacice din Deva. Se caută vinovatul şi piesele.

 

 

ZOO. Leoaica Elsa, de la Zoo Băneasa, a murit în urma unui stop cardiac, după ce a fost tranchilizată în vederea efectuării unei operaţii.

 

 

 

Cod galben - 21:57

 

 

 

DE INUNDAŢII. Autorităţile din judeţele Timiş şi Caraş-Severin au fost avertizare ieri seară cu cod galben de inundaţii pe râurile din teritoriu.În urma ploilor prognozate, pericolul de inundaţii există pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera şi Cerna. “Spionaj Şi trådare”. Curtea de Apel Bucureşti a respins ieri cererile de revocare a interdicţiei de a părăsi ţara făcute de consultantul internaţional Stamen Stantchev şi de fostul înalt funcţionar Dorinel Mucea. Cei doi sunt astfel obligaţi, în continuare, să rămână pe teritoriul României. (M.P.)     

 

 

 




ADJUD - Elev agresat pe stradă de un prof
Un elev de 12 ani din Adjud s-a ales cu traumatism cranio-cerebral după ce a fost bătut de un profesor. Copilul, care se întorcea de la şcoală trecând pe lângă Liceul "Emil Bota" din oraş, i-a făcut semne obscene prin geam profesorului şi i-a adresat injurii. Supărat, profesorul Cristian Stoleru a alergat după elev şi l-a luat zdravăn la palme. Mama copilului a reclamat cazul la poliţie. (Dana Lepădat)


ACUMULÅRI GAZE - Explozie într-un bloc gălăţean
Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Galaţi, a fost grav rănit ieri-dimineaţă, după ce în apartamentul în care locuieşte în Ţiglina 3 a avut loc o explozie puternică, din cauza acumulărilor de gaze de la butelia din locuinţă. În momentul în care victima a aprins lumina la bucătărie, să-şi facă o cafea, a avut loc explozia. Se pare că aragazul nu era bine racordat, motiv pentru care în încăpere au fost scurgeri de gaze. Nici un alt apartament din bloc nu a fost afectat de explozie. (Daniel Mihalaşcu)


GORJ - Copii îmbolnăviţi de bucătarii grădiniţei
Cei şase copii de la Grădiniţa "Mihai Eminescu" din Târgu-Jiu, internaţi în urmă cu câteva zile în spital cu enterocolită acută, s-au îmbolnăvit pentru că vesela era plină de microbi proveniţi din materiile fecale (bacilul coli), arată un raport al inspectorilor sanitari. Directorul ASP Gorj, Mariana Sfichi, a declarat că cel mai probabil angajaţii grădiniţei nu se spălau pe mâini după ce se întorceau de la toaletă. (Gabriela Mladin)


ARAD - Maşină a Poliţiei, proiectată în vitrină
Un autoturism al Poliţiei Arad, aflat în misiune, care transporta la sediu pentru audieri trei femei, a fost implicat într-un accident în noaptea de marţi spre miercuri, maşina de intervenţie fiind lovită de un autoturism Matiz şi proiectată în vitrina unui magazin din Arad, fără a exista victime. "Din primele cercetări şi din relatările martorilor rezultă că poliţiştii erau în misiune, iar autoturismul de intervenţie era pe drum cu prioritate şi avea sirenele şi girofarul pornite", a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IJP Arad. (Andrei Ando)


CONSTANŢA - Comandant rus, dispărut de pe vas
Comandantul rus al unei nave acostate pe Canalul Dunăre-Marea Neagră este căutat de poliţiştii constănţeni, după ce a dispărut de duminică de la bordul vasului. Comandantul a plecat împreună cu şeful mecanic la un supermarket. După ce au consumat băuturi alcoolice la restaurantul supermarketului, cei doi navigatori s-au îmbătat, iar comandantul a refuzat să se întoarcă la navă. Şeful mecanic a plecat către vapor, unde a ajuns a doua zi, între timp căzând şi dormind într-un şanţ. La navă a constatat lipsa comandantului. (Emilia Sava)


RELE TRATAMENTE - CEDO condamnă România
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat România pentru rele tratamente şi discriminare, obligând statul român să plătească 15.000 de euro unui băiat de etnie romă din judeţul Suceava, care a fost bătut în timpul unei razii a Poliţiei, din 2001. Şeful Poliţiei Judeţene Suceava, comisar-şef Nicuşor Todiruţ, a declarat că în cazul respectiv poliţiştii au fost cercetaţi penal pentru purtare abuzivă, în cursul anului 2001. El a spus că la vremea respectivă poliţiştii erau militari, iar cazul a fost cercetat de procurori de la Parchetul Militar Bacău, care au şi dat NUP.


GAZE - Scumpiri cu 8%-12% din aprilie
Preţul gazelor naturale pentru consumatorii casnici trebuie să urce cu un procent cuprins între 8% şi 12% din trimestrul doi al acestui an, potrivit reprezentanţilor Distrigaz Sud. "Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) s-a bazat în primul trimestru, când a aprobat creşterea de 8,5% a preţului, pe un preţ al gazelor din import de 370 de dolari pe mia de metri cubi. Dar preţul barilului de petrol a crescut, iar leul s-a depreciat în raport cu dolarul american, iar asta va duce la o creştere a preţului gazelor din import", a declarat ieri Marc Hirt, directorul general adjunct de comercializare gaze din cadrul Distrigaz Sud. (Daniel Ionaşcu)


AVERE CEAUŞESCU - Cazul tablourilor va fi reluat
Curtea de Apel Bucureşti a dispus ieri rejudecarea procesului prin care Valentin Ceauşescu a cerut Muzeului Naţional de Artă al României restituirea a cinci tablouri. Magistraţii au considerat că nu este corectă hotărârea prin care Tribunalul Bucureşti stabilise că există autoritate de lucru judecat pentru aceste obiecte de artă. Astfel, potrivit avocatului lui Valentin Ceauşescu, Radu Antal, "dosarul va fi analizat, din nou, de la zero". (M.P.)

×
Subiecte în articol: observator