x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    08 Mar 2008   •   00:00
România în cinci minute

Patronul unei firme de construcţii din Podu Turcului, judeţul Bacău, a intrat în grevă alături de muncitorii săi, pentru că Primăria din Podu Turcului şi administraţia centrului bugetar din comună refuză să-i plătească lucrările executate la o şcoală din localitate.



PROTEST COMUN. Patronul unei firme de construcţii din Podu Turcului, judeţul Bacău, a intrat în grevă alături de muncitorii săi, pentru că Primăria din Podu Turcului şi administraţia centrului bugetar din comună refuză să-i plătească lucrările executate la o şcoală din localitate. Banii pe care firma ar fi trebuit să-i primească încă din 2007 însumează 3,5 miliarde de lei. (Mirela Romaneţ)


15:54 – JUSTIŢIE
DECIZIE. Mustafa Tartoussi rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara, a decis ieri instanţa supremă.
MĂSURĂ. Patru din cele nouă persoane condamnate definitiv în cazul Cămătarilor dar care au fost judecate în libertate au fost reţinute.

15:59 – AVERTIZARE
COD GALBEN. Autorităţile din judeţul Timiş au fost avertizate ieri asupra faptului că ameninţarea cu cod galben referitoare la creşterile
debitelor râurilor Timiş, Bârzava şi Moraviţa până la depăşirea cotelor de atenţie se prelungeşte până mâine dimineaţă, date fiind ploile prognozate.
BUCUREŞTI. Locuitorii mai multor străzi din zona Mall Vitan –
Drumeagului, Ţinutului, Zizin, Brânduşelor, Vlaicu Vodă, Foişorului – din Capitală au rămas ieri după-amiază fără curent electric din cauza unei defecţiuni la instalaţiile de medie tensiune ale Electrica Muntenia Sud.


CRAIOVA - Elevă lovită de profesoara de balet
Conducerea Grădiniţei nr. 52 din Craiova, unde o fetiţă de 6 ani a fost lovită peste faţă cu un papuc de profesoara de balet, a dispus ieri suspendarea cursurilor de balet, precum şi interzicerea accesului în unitate a profesoarei, până la finalizarea unei anchete interne. O fetiţă de 6 ani a ajuns joi după-amiază la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, cu traumatism cranio-facial acut şi traumatism piramidal nazal, după ce a fost lovită cu un papuc de profesoara cu care studia baletul.


BISTRIŢA - Femeie jefuită de un câine
O femeie din Bistriţa a fost atacată ieri de un câine, care, după ce a muşcat-o de mână, i-a smuls plasa plină de cumpărături şi portmoneul din cealaltă mână, ducându-le la culcuşul în care îşi ţinea puii. Chemaţi de femeie, jandarmii bistriţeni au reuşit să recupereze portmoneul bătrânei, în care se afla, pe lângă acte, şi o sumă importantă de bani.


PRAHOVA  - Proiectile explodate la Goga
Pirotehniştii din cadrul Protecţiei Civile Prahova au detonat ieri cinci proiectile găsite la Goga, de muncitorii care lucrează la construcţia Autostrăzii Bucureşti – Braşov. Muniţia, care era în stare de funcţionare şi provine din al doilea război mondial, a fost explodată chiar în locul în care a fost găsită. Pentru detonare au fost folosite 4,5 kilograme de TNT. Alte 12 proiectile au fost găsite şi transportate pentru distrugere într-un poligon special. (Laura Calciu)


ARAD - Tentativă de evadare din penitenciar
Un bărbat în vârstă de 28 de ani, condamnat la 13 ani de închisoare pentru furt, a încercat să evadeze joi seară din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad. Deţinutul a profitat de faptul că uşa celulei nu a fost închisă în spatele său şi a început să fugă pe coridor până la geamul de termopan care separă blocul penitenciar de curtea închisorii. S-a aruncat în geam şi l-a spart, căzând în gol de la şase metri, dar a fost prins de gardieni. "A fost constituită o comisie care cercetează împrejurările în care s-a produs evenimentul‘‘ – a precizat Eduard Magold, ofiţer la Penitenciarul din Arad. (Andrei Ando)


VÂLCEA - Scandal sexual la liceul din Horezu
Poliţia din Horezu ar putea ancheta conducerea Grupului Şcolar "Constantin Brâncoveanu‘‘, pentru tăinuirea unei acuzaţii de hărţuire sexuală din partea unui profesor. Directorul general al liceului, Constantin Sorici, şi-a exprimat surprinderea faţă de poziţia poliţiei şi parchetului. În opinia sa, decizia şcolii de a sesiza aceste instituţii nu putea fi luată înainte de finalizarea unei anchete interne. O elevă a reclamat la poliţie că profesorul ei de desen, de 60 de ani, ar fi agresat-o sexual într-un depozit. Profesorul se declară nevinovat, insistând că elevii vor să îl discrediteze.


EDUCAŢIE - Încep înscrierile la grădiniţe
Inspectoratul Şcolar l Capitalei a primit, prin planul de şcolarizare 2008-2009, 25.000 de locuri în grădiniţe, cu aproape 10.000 mai puţine decât cererile, estimate la 33.000-34.000. Reînscrierile copiilor din grădiniţe se vor face în lunile aprilie-mai, iar înscrierile, în limita locurilor rămase libere, pot avea loc începând cu data de 1 iunie. Perioadele pentru reînscrieri sau înscrieri vor fi stabilite de conducerile unităţilor de învăţământ, cu consultarea inspectorului de specialitate şi vor fi afişate la vedere pentru toţi cei interesaţi. (Alina Gavrilă)


ARGEŞ - Tânără rănită în urma unei explozii
O femeie de 34 de ani a ajuns ieri în stare gravă la Spitalul Judeţean Argeş, după ce o butelie cu ajutorul căreia era încălzit un boiler a explodat în momentul în care tânăra a aprins un chibrit. Valentina Manea a suferit arsuri de gradul trei şi patru pe 80%  din suprafaţa corpului, ea fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Argeş. În urma exploziei, casa femeii a rămas fără geamuri, iar o parte a mobilierului a fost distrusă, însă structura de rezistenţă a clădirii nu a fost afectată.


VASLUI - Ciocolată electorală împărţită în şcoli
Scandal la Vaslui, după ce candidatul din partea PSD la funcţia de primar, actualul viceprimar Vasile Pavăl, a împărţit prin zeci de şcoli şi grădiniţe ciocolate pe care era înscris "Un om pentru sufletul dumneavoastră –  Vasile Pavăl – Termen de garanţie minim 4 ani‘‘. Sute de ciocolate au fost împărţite la cadrele didactice din oraş, fiind folosită pentru această acţiune logistica primăriei – oameni, maşini, echipamente. Pentru că unele cadre didactice au protestat împotriva acestei acţiuni, Vasile Pavăl a trebuit să stopeze acţiunea, către prânz. (Ana Ionaşcu)

×
Subiecte în articol: observator