x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    10 Mar 2008   •   00:00
România în cinci minute

Cel mai mare complex agroalimentar din sud-estul Europei urma a fi transformat într-un spaţiu modern, asemănător unui mall.

PIAŢA OBOR. Cel mai mare complex agroalimentar din sud-estul Europei urma a fi transformat într-un spaţiu modern, asemănător unui mall. Piaţa a fost demolată şi pregătită pentru începerea investiţiei, numai că Prefectura Capitalei a atacat hotărârea Consiliului Local al Sectorului 2 chiar în ultima zi a termenului permis. Lucrările au fost oprite, iar instanţa pusă să hotărască cine are dreptate.


14:43 – SECURITATE
ACCIDENTE PE DN1. O persoană a murit şi alte trei au fost rănite în urma coliziunii a trei autoturisme, în dreptul localităţii sibiene Cristian.
SUMMIT. Pentru asigurarea securităţii Summit-ului din perioada 2-4 aprilie, MIRA va mobiliza 23.000 de lucrători.

14:48 – SONDAJ
PROIECTILE NEEXPLODATE. Echipa Pirotehnică a ISU Suceava a intervenit pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea a două proiectile explozive din al II-lea război mondial. Proiectilele au fost descoperite de Vasile M. din localitatea Neagra, în timp ce săpa în grădină.
DIRECŢIE BUNĂ. Potrivit unui sondaj realizat de Asociaţia pentru Transparenţă şi Libertate de Expresie (ATLE), peste 43,5% dintre bucureşteni consideră că lucrurile merg într-o direcţie bună. 42,6% dintre chestionaţi au afirmat că orientarea este greşită, identificând ca principală cauză corupţia.


ARAD - 500 de Euro pentru o viză Schengen falsă
O femeie din Ucraina, care intenţiona să ajungă ilegal în străinătate, în baza unei vize Schengen false, a fost reţinută de poliţiştii de frontieră arădeni. Tamara S. a fost depistată la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, unde s-a prezentat pentru a ieşi din ţară având aplicată în paşaportul personal o viză de călătorie în spaţiul Schengen falsificată. Femeia a declarat că a obţinut viza la Kiev, de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind în schimb suma de 500 de euro.
 

 

Loto 6/49 - Report de milioane de euro

Nici unul dintre cei care şi-au încercat norocul la tragerea Loto 6/49 de ieri nu a reuşit să ghicească toate cele şase numere norocoase, astfel că reportul cumulat a ajuns la suma de 9.063.047,04 lei noi. Numerele câştigătoare au fost 21,45,29,15,26, 27. La categoria a doua au existat 14 premii a câte 32.749,27 lei noi. Numărul la Noroc a fost 2450354.




VOINEASA - Tineri salvaţi de jandarmii montani
Jandarmii montani din Voineasa au salvat de la îngheţ patru tineri din Râmnicu-Vâlcea care rămăseseră blocaţi în zăpadă în apropiere de Obârşia Lotrului. Cei patru, cu vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani, încercau să ajungă cu autoturismul la o pensiune din Obârşia Lotrului. După ce maşina a rămas fără carburant pe carosabilul acoperit cu un strat gros de zăpadă, tinerii au cerut ajutorul jandarmilor, care le-au adus tinerilor cinci litri de motorină.


PESCUIT - Delta Dunării, fără fonduri europene
Pescarii din Delta Dunării riscă să nu primească nici un euro de la Uniunea Europeană din fondurile alocate României pentru Programul Operaţional pentru Pescuit (POS). Gheorghe Ştefan, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), a declarat că situaţia este provocată de inexistenţa unui comitet de lucru local pentru absorbţia fondurilor.


HUNEDOARA - Patru bulgari răniţi în accident pe DN 7
Cinci persoane au fost rănite într-un accident de circulaţie produs duminică noaptea pe Drumul Naţional (DN) 7, la 40 de kilometri vest de Deva. Patru dintre victime au fost cetăţeni bulgari. Potrivit poliţiei, vinovat de producerea accidentului este un tânăr de 28 de ani care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum umed. Într-o curbă la stânga, şoferul a pierdut controlul şi s-a tamponat cu o autoutilitară Ford Tranzit condusă de un cetăţean bulgar. Oamenii legii au întocmit dosar penal pe numele şoferului român, acesta fiind învinuit de vătămare corporală din culpă.


COMERŢ - Magazine obişnuite între vămi
Primăria oraşului de frontieră Nădlac, judeţul Arad, vrea magazine obişnuite între vămi, după desfiinţarea magazinelor duty-free. Primarul Vasile Ciceac a declarat ieri că deja au fost autorizate trei magazine obişnuite între vama românească şi cea ungară, Nagylak. Primarul spune că mai sunt disponibile încă patru spaţii pentru aceste magazine obişnuite. Înfiinţarea lor va atrage o nouă sursă de venit la bugetul local, din chirii, după ce desfiinţarea magazinelor duty-free a condus la pierderea unor venituri anuale de 2,2 milioane de lei, susţine edilul oraşului Nădlac.


OLT - Adolescente dispărute de acasă
Poliţiştii au început căutările în cazul a două adolescente din Scorniceşti care au plecat de la domiciliu în cursul săptămânii trecute spunând că merg la şcoală, dar nu s-au mai întors acasă. Dispariţia Florinei Andrei, de 16 ani, şi a Adrianei Lanchiţa, de 17 ani, a fost sesizată poliţiştilor duminică, de mama Florinei Andrei. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz şi a stabilit că Florina Andrei a plecat de acasă vineri dimineaţă la liceu.


NORICA NICOLAI - Gripa aviară, anchetă parlamentară
Senatorul PNL Norica Nicolai a declarat că este necesară o anchetă parlamentară, privind "operaţiunea gripa aviară". "Au început o serie de investigaţii judiciare în care s-a dovedit clar că sunt o serie de firme care au fost mari beneficiare ale acestui eveniment care s-a numit gripa aviară în România. Va trebui să vedem de ce partide aparţin aceste firme şi cine sunt oamenii politici care au profitat", a spus senatorul PNL sâmbătă la Suceava. În replică, ex-ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur a spus că Norica Nicolai este "frustrată" că nu a ajuns ministru la Justiţie.

×
Subiecte în articol: observator