x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    13 Mar 2008   •   00:00

Un bărbat a murit ieri după-amiază, după ce autoturismul pe care îl conducea s-a izbit frontal de o cisternă ce transporta gaz petrolier lichefiat.



BACĂU. Un bărbat a murit ieri după-amiază, după ce autoturismul pe care îl conducea s-a izbit frontal de o cisternă ce transporta gaz petrolier lichefiat. Accidentul a avut loc pe DN 11, Bacău – Braşov, la doar câţiva kilometri de ieşirea din municipiul Bacău.


10:28 – PROBLEME FOCŞANI. Opt copii din Buzău şi Vrancea şi-au vizitat ieri mamele aflate în penitenciar, în cadrul evenimentelor organizate de 8 Martie.
SUCEAVA. Activitatea secţiilor chirurgicale şi a secţiei de nefrologie din cadrul SJU a fost perturbată după sistarea furnizării apei.

10:33 – FÂNTÂNI ÎN FLĂCĂRI
DNA. Cântăreţul Florin Chilian şi consilierul MCC Marius Marian Şolea cer procurorilor DNA audierea fostului preşedinte al comisiei de negociere din cadrul ministerului, relaţii de la MAE privind distribuţia coletelor pentru Campania de promovare a României în lume şi un control la nivelul instituţiei.
VÂLCEA. Nouă fântâni dintr-un sat al comunei Laloşu din judeţul Vâlcea, în a căror pânză freatică s-au infiltrat gaze naturale, se aprind şi ard în contact cu o sursă de foc. Localnicii susţin că apa nici unei fântâni din localitate nu poate fi consumată din cauza gazelor şi a hidrocarburilor.


CONSTANŢA - Marinar dispărut de la bordul unei nave
Un marinar român este căutat după ce a fost dat dispărut de la bordul unui împingător ce se afla pe Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari. Potrivit anchetatorilor, marinarul dispărut, Aurel Marin, a fost văzut ultima dată la bordul împingătorului luni noapte, când acesta şi-a anunţat colegii că se retrage în cabina lui pentru odihnă.


CLUJ - Cercetat pentru că şi-a ucis câinele
Un bărbat din localitatea clujeană Izvorul Crişului este cercetat de poliţişti după ce şi-a ucis câinele, lovindu-l cu o bâtă şi tăindu-i gâtul. Poliţiştii au întocmit pe numele lui Gheorghe Marton dosar penal pentru omorârea cu intenţie a animalelor. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă penală între 1.000 şi 10.000 de lei sau închisoare de la şase luni la trei ani.


RoŞia MontanĂ - Evacuaţi din cauza alunecărilor de teren
Două familii au fost evacuate în noaptea de marţi spre miercuri în comuna Roşia Montană, din judeţul Alba, din cauza unei alunecări de teren ce le pune în pericol locuinţele. Primarul comunei Roşia Montană, Virgil Nariţa, a declarat ieri că alunecarea de teren a început să se producă în zona Gura Roşiei, între două drumuri, pe fondul precipitaţiilor puternice din ultimele zile. Cele două familii vor locui temporar într-o locuinţă socială pusă la dispoziţie de Primăria Roşia Montană. (Lucian Dobrater)


ACADEMIA ROMÂNĂ - Dezbateri despre şcoala românească
Academia Română, prin Institutul de Sociologie, va organiza o serie de dezbateri având ca temă educaţia, scopul acestora fiind găsirea unor  soluţii la problemele învăţământului românesc, a declarat ieri, la simpozionul "Educaţie – identitate în procesul integrării în Uniunea Europeană", directorul institutului, Ilie Bădescu. "Învăţământul reprezintă în ziua de astăzi o frământare. Problemele învăţământului sunt probleme cu un profil distinct. Să găsim soluţii pentru problemele dificile cu care se confruntă educaţia", a spus Bădescu. (Alina Gavrilă)


MARAMUREŞ - Acuze la Spitalul Baia Mare
Mai mulţi asistenţi-şefi de secţie de la Spitalul Judeţean din Baia Mare au făcut plângere penală împotriva directoarei de îngrijiri medicale a instituţiei spitaliceşti, Mariana Buia, pe care o acuză de "comportament abuziv" şi "neprofesionalism". Plângerea a fost înregistrată marţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare şi este semnată de 11 persoane, care au sesizat şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare. Semnatarii au cerut procurorilor să verifice legalitatea adjudecării unor licitaţii, în ale căror comisii de selecţie s-a aflat şi Mariana Buia.


DECIZIE - Patronul Brenac, eliberat din arest
Tribunalul Bucureşti a decis ieri eliberarea patronului firmei Brenac, cetăţeanul grec Theodoros Malideros, arestat pentru presupusa şantajare a unui conaţional. Magistraţii au admis astfel recursul acuzatului şi au înlocuit detenţia preventivă dispusă pe numele lui Malideros cu interdicţia de a părăsi Bucureştiul. În faţa instanţei, avocatul cetăţeanului grec, Ioan Neagu, a susţinut că denunţătorul, Ioannis Nonis – patronul unei agenţii de turism – are datorii de plătit clientului său şi că acesta ar fi înscenat şantajul pentru a scăpa de ele. (Miruna Pasă Petru)


REFUZ - Procurorul Lele, lipsă la Parchet
Citat ieri la Parchetul Instanţei Supreme într-un nou dosar, "celebrul" procuror Alexandru Lele a lipsit, motivând că este "în imposibilitate de a se prezenta". El urmează să fie citat din nou, eventual cu mandat de aducere. Lele a fost citat într-un dosar în care este acuzat că s-a implicat într-un conflict cu fraţii Adrian şi Gabriel Ilieş. Cei doi l-ar fi deranjat pe Lele, claxonând în apropierea locuinţei sale din Oradea. Pentru că în conflict a fost implicat un procuror, Poliţia şi-a declinat competenţa către Parchetul din Oradea, dar procurorii orădeni au refuzat să facă cercetări, toţi formulând cereri de abţinere. (Al. Boariu)


CFR - Restricţii de circulaţie la Bascov
Circulaţia mai multor trenuri pe relaţia Piteşti – Curtea de Argeş va fi restricţionată în zona intersecţiei de la Bascov, din cauza lucrărilor la pasajul subteran care va face legătura între autostrada A1 şi DN 7. Restricţionarea circulaţiei trenurilor se va face zilnic, între orele 8:00 şi 20:00, în perioada 18 martie-30 septembrie. Trenurile care circulă pe relaţia Piteşti – Curtea de Argeş vor avea traseu  doar de la Bascov la Curtea de Argeş şi retur. Transportul călătorilor între CFR Bascov şi Piteşti Sud va fi asigurat de autobuze.

×
Subiecte în articol: observator