x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    14 Mar 2008   •   00:00
România în cinci minute

Fostul şef al Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA) Ioan Amarie a fost implicat ieri într-un accident de circulaţie produs pe Drumul European 58, care leagă municipiul Botoşani de municipiul Iaşi.



BOTOŞANI. Fostul şef al Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA) Ioan Amarie a fost implicat ieri într-un accident de circulaţie produs pe Drumul European 58, care leagă municipiul Botoşani de municipiul Iaşi. Amarie, care se afla la volanul unui autoturism Audi A6, a intrat în coliziune cu o Skoda Octavia care circula din sens opus. Două dintre persoanele aflate în autoturismul Skoda Octavia au fost rănite.


13:09 - TRAFIC MERCUR
ALBA-IULIA.
Trei bărbaţi, suspectaţi că au făcut săpături pe un sit arheologic, au fost depistaţi cu un detector de metale asupra lor.
FLAGRANT. Poliţiştii cercetează un tânăr pentru trafic de substanţe toxice, după ce asupra sa au fost găsite 1,8 kg de mercur alb.


13:14 - DRUM ÎNCHIS
BISTRIŢA-NĂSĂUD. O brutărie a fost închisă, iar alte patru societăţi au fost amendate cu 9.000 de lei pentru încurajarea muncii la negru, în urma unui control efectuat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) la 41 de
societăţi care activează în domeniul panificaţiei şi morăritului.
DN 7. Circulaţia rutieră pe drumul care face legătura între municipiile Sebeş şi Deva (DN 7) a fost blocată ieri pe un sens timp de aproximativ o oră, în apropierea localităţii Blandiana din Alba, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un TIR şi două autoturisme.


DECIZIE - Zoo Băneasa nu se închide
Grădina Zoologică Bucureşti nu se închide, iar în perioada următoare vor fi făcute investiţii, a declarat ieri ministrul Mediului, Attila Korodi. El a apreciat că până în vara aceasta Zoo va îndeplini standardele UE, astfel încât să poată obţine autorizaţia de mediu pentru cel puţin cinci ani. În urma discuţiei avute între ministru şi conducerea Zoo s-a decis că trebuie aduse câteva corecţii în zona unde stau urşii, pentru a le crea acestora condiţii mai bune. Astfel, unul din cei trei urşi va fi distribuit Rezervaţiei de urşi de la Zărneşti, iar cei doi urşi care vor rămâne la Bucureşti vor beneficia de condiţii mai bune.


SLATINA - Cinci morţi într-un incendiu
Patru copii şi mama lor şi-au pierdut viaţa ieri-dimineaţă într-un incendiu produs într-o casă situată pe Strada Panselelor din Slatina. Imobilul, care a ars complet, era construit din chirpici şi acoperit cu folie din plastic şi carton, în interior fiind şi o sobă improvizată, considerată de pompieri a fi cauza incendiului.

 

 

METROU: Staţia Obor, închisă  22 martie – 25 mai

La solicitarea Primăriei Capitalei, staţia de metrou Obor va fi închisă între 22 martie şi 25 mai, în vederea continuării lucrărilor de reabilitare a pa­sajului Obor. RATB va asigura transportul la su­pra­fa­ţă pe perioada lucrărilor. Pe de al­tă parte, Ministerul Transportu­ri­lor a anunţat că, începând cu data de 15 martie, va fi redeschisă a do­ua intrare la staţia Semănătoarea.

 

CAZUL ROMPETROL: Soarta dosarului, decisă în şase zile

Curtea de Apel Bucureşti va pronunţa peste o săptămână decizia finală cu privire la refa­cerea urmăririi penale în cazul Rompetrol, în care omul de afa­ceri Dinu Patriciu este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni economice şi de constituirea unui grup de criminalitate organizată. Procurorul de şedinţă a cerut ieri instanţei să constate că dosarul a fost legal întocmit şi să dispună continuarea procesului. De cealaltă parte a baricadei, avocaţii inculpaţilor au solicitat magistraţilor să menţină hotărârea de reluare a anchetei. (Miruna Petru Pasă)



IAŞI - Poliţist rănit la cap de o schelă
Un poliţist comunitar a fost grav rănit ieri de o schelă care a căzut peste el la intrarea în Centrul expoziţional Providenţa din Iaşi, unde are loc Expoziţia naţională de construcţii şi instalaţii "Camex", iar în urma incidentului poliţistul, aflat în patrulare la acel moment, a ajuns la spital. Schela, care susţinea un banner publicitar, a fost doborâtă de vânt.


PROFESORI/ARAD - Instanţa a decis mărirea salariilor
Un număr de 2.500 de profesori şi cadre auxiliare din 112 şcoli arădene, membre ale Sindicatului Democratic din Învăţământ (SDI), ar trebui să beneficieze de salarii majorate retroactiv, începând cu 1 ianuarie 2007, în urma unei sentinţe definitive şi irevocabile a Tribunalului Arad. SDI a dat în judecată 112 şcoli din judeţ unde există angajaţi membrii de sindicat, solicitând recunoaşterea unui salariu minim de 440 de lei începând cu 1 ianuarie 2007, faţă de 390 de lei cât aveau angajaţii din educaţie. (Alina Gavrilă)


PUZ APROBAT - Mai puţine baruri pe plaja Mamaia
Pe plaja din Mamaia vor putea fi amenajate în această vară doar 26 de beach-baruri, celelalte construcţii ilegale urmând să fie demolate până la jumătatea lunii mai. Consilierii municipali constănţeni au aprobat ieri, după trei ani, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Mamaia. PUZ-ul permite şi amplasarea de duşuri, grupuri sanitare, terenuri de sport şi baze nautice. Echipe mixte formate din angajaţi ai Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, Primărie şi Garda de Mediu vor verifica respectarea autorizaţiilor de construcţii. (Emilia Sava)


PRAHOVA - Au spart sediul Baroului
Sediul Baroului Prahova, aflat lângă clădirea în care funcţionează Tribunalul şi Judecătoria Ploieşti, a fost călcat de hoţi în noaptea de miercuri spre joi. Hoţii, cel puţin patru la număr, au reuşit să sustragă un seif din casierie. În casa de bani, care cântăreşte peste 100 de kilograme, se aflau 15.000 de lei, bani proveniţi din încasările avocaţilor. Conform poliţiştilor, infractorii au profitat de faptul că în clădire nu era montată nici o cameră de supraveghere şi nici alarmă. Poliţiştii i-au prins pe hoţi în Capitală, iar unul dintre ei a fost reţinut. Indivizii nu apucaseră să deschidă seiful. (Laura Calciu)


DNA - Sechestru pe casa lui Remeş
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au instituit sechestru asigurător asupra unui apartament din Baia Mare care aparţine fostului ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş şi care este evaluat la 60.000 de euro. Fostul ministru al Agriculturii a fost citat, miercuri, pentru prima dată la DNA, după ce preşedintele Băsescu a dat la 16 ianuarie aviz de începere a urmăririi penale în cazul a opt foşti şi actuali miniştri, printre care şi Remeş. Remeş era acuzat că ar fi luat mită de la un om de afaceri printr-o tranzacţie mijlocită de Ioan Avram Mureşan.


VRANCEA - Ziarist cu o ureche tăiată din răzbunare
Ziaristul vrâncean Mihai Brahă (foto), angajat la săptămânalul Ziarul tău, a rămas miercuri seară fără o ureche. El susţine că a fost agresat de un vecin despre care făcuse dezvăluiri în ziarul la care lucrează. "Am scris despre faptul că acesta a primit o locuinţă de la Primăria Mărăşeşti fără să aibă dreptul, el mai având o locuinţă. Sunt convins că din această cauză mi-a tăiat urechea" a susţinut jurnalistul. Brahă a depus plângere la poliţie. Acuzatul Fănică Aldea infirmă că i-a tăiat urechea jurnalistului, susţinând că a existat un conflict între acesta şi soţia sa. (Dana Lepădat)

×
Subiecte în articol: observator