x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, locul unde eşuează campionii: Românul care a traversat singur Atlanticul a eşuat cu velierul pe un banc de nisip, la Corbu (VIDEO)

România, locul unde eşuează campionii: Românul care a traversat singur Atlanticul a eşuat cu velierul pe un banc de nisip, la Corbu (VIDEO)

08 Iun 2012   •   08:51
România, locul unde eşuează campionii: Românul care a traversat singur Atlanticul a eşuat cu velierul pe un banc de nisip, la Corbu (VIDEO)

La bordul ambarcatiunii cu vele se afla Sorin Drugan, membru al Yacht Clubul Regal Roman, cel care in 2008 a traversat singur Atlanticul. Barbatul a fost salvat de catre politistii de frontiera, care au reusit repunerea iahtului pe linia de plutire

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au intervenit, ieri dimineata, pentru salvarea unui cetatean roman aflat la bordul unei ambarcatiuni care a esuat in apropierea plajei din dreptul localitatii Corbu. Potrivit purtatorului de cuvant al Garzii de Coasta, agent principal Marius Niculescu, in jurul orei 8.40, politistii de frontiera au fost anuntati telefonic sa intervina pentru salvarea unui barbat aflat la bordul unei ambarcatiuni cu vele, sub pavilion Romania, care esuase intr-un banc de nisip in apropierea plajei din apropierea localitatii Corbu. Din Portul Turistic Tomis au pornit spre locul naufragiului politistii de frontiera cu o ambarcatiune tip Rodman si o salupa tip Rib. Interventia oamenilor legii a fost ingreunata de starea vremii: la acel moment, pe mare, era furtuna de gradul 4 in larg si vant puternic. Situatia navei era destul de precara in momentul interventiei, vantul puternic din nord-est ducand la inclinarea ambarcatiunii. In jurul orei 11.25, barbatul de la bordul ambarcatiunii 'Ajax“, Sorin Drugan, de 56 de ani, care este si proprietarul navei, a fost preluat de catre echipajul salupei Garzii de Coasta, fara a necesita interventie medicala de specialitate. Cele doua nave ale Garzii de Coasta au inceput, apoi, operatiunile de repunere pe linia de plutire a ambarcatiunii esuate, reusind in jurul orei 12.00 sa incheie cu succes actiunea.

Proprietarul velierului 'Ajax“ este un navigator cu state vechi, avand numeroase croaziere si expeditii la activ. Sorin Drugan este membru al Yacht Clubul Regal Roman si practica iahtingul de croaziera din 1978. Acesta este profesor la Nautic Club si fondator al Scolii Set Sail din Bucuresti. El a participat la numeroase croaziere, expeditii si regate nationale si internationale, castigand, in 2005, locul I la Campionatul national offshore. In 2008 a traversat Atlanticul in solitar si este primul navigator roman care a traversat Marea Neagra, de la Constanta, la Batumi, in Georgia. (Observator de Constanta)

×