x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România se pregătește pentru valul de migranți. Ministerul de Interne efectuează exerciții la granița cu Serbia

România se pregătește pentru valul de migranți. Ministerul de Interne efectuează exerciții la granița cu Serbia

19 Sep 2015   •   17:04
România se pregătește pentru valul de migranți. Ministerul de Interne efectuează exerciții la granița cu Serbia
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

 Ministerului de Interne a început o serie de exerciții la granița României cu Serbia: „Din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea în judeţul Timiş se desfăşoară un exercițiu de testare a capacității operaționale de răspuns al autorităților române”, spune comunicatul de presă al MAI.

„Din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea în judeţul Timiş se desfăşoară un exercițiu de testare a capacității operaționale de răspuns al autorităților române, raportat la situaţia înregistrată în statele din vecinătatea României, din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii.

În aplicarea deciziilor luate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă condus de vicepremierul Gabriel Oprea, în ultimele săptămâni, autorităţile române au intensificat măsurile de siguranţă la frontiera României cu Serbia, prin dislocarea unor forţe şi mijloace logistice suplimentare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. 

Exercițiul reprezintă o continuare a măsurilor preventive şi pro-active luate la nivelul instituțiilor cu atribuţii din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

×