x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, singura ţară care a prezentat dansuri populare la Târgul de Turism de la Viena

România, singura ţară care a prezentat dansuri populare la Târgul de Turism de la Viena

12 Ian 2013   •   21:37
România, singura ţară care a prezentat dansuri populare la Târgul de Turism de la Viena
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

România a fost singura ţară din cele 70 participante la Târgul de Turism de la Viena (Wien Ferien-Messe) care a organizat reprezentaţii artistice în primele două zile ale târgului. Cu acest prilej dansatorii de la ansamblul "Junii Sibiului" au prezentat un spectacol artistic iar trupa "Domino" a susţinut un recital de rock la ţambal.

"Ne bucurăm foarte mult, că şi de această dată reuşim să impresionăm în mod plăcut publicul prezent aici. La fel ca şi la alte manifestări în turism, dar nu numai, Junii Sibiului contribuie foarte mult la promovarea valorilor autentice, a folclorului şi prin acestea la atragerea de turişti străini în România. Este un fapt deja verificat şi demonstrat, tot mai mulţi străini ne caută în România, la Sibiu, mai ales la manifestările culturale unde mergem şi ne cer, fie să îi învăţăm să joace româneşte, fie costume, fie să-i ducem în satele noastre, să le arătăm tradiţiile noastre, care, pentru ei sunt un spectacol cu totul deosebit, ceva unic", a declarat coregrafa Silvia Macrea, managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu, citată de agerpres.ro.

Prezenţa "Junilor" la Viena a fost asigurată de Consiliului Judeţean Sibiu. Standul României este învecinat cu cel al Italiei, Turciei şi Greciei.

Prezentă alături de expozanţii români pe durata Târgului, Silvia Davidoiu, ambasadoarea României la Viena, a catalogat prezenţa românească un succes.

"O reuşită deosebită a ediţiei din acest an a Târgului de turism, cea de-a 38-a, este din punctul nostru de vedere faptul că România a fost partenerul principal - ţara parteneră, iar în cadrul standului românesc la târg, Sibiul a fost zona ţintă prezentată ca destinaţie turistică de excelenţă. Sibiul s-a prezentat, ca destinaţie de călătorie şi vacanţă, la cele mai înalte standarde, aşa cum de altfel, ne-a obişnuit în multe alte ocazii, iar prezenţa 'Junilor Sibiului' se dovedeşte a fi un punct de maximă atracţie pentru programul cultural al Târgului", a declarat aceasta.

×