x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii au acces gratuit la legislaţia ţărilor comunitare

Românii au acces gratuit la legislaţia ţărilor comunitare

30 Iul 2009   •   00:00

Executivul a aprobat un memorandum pentru realizarea unei baze de date legislative electronice prin care România va asigura acces liber şi gratuit la legislaţia care reglementează spaţiul comunitar, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.



Baza de date va fi conectată la sistemul European N-Lex, care este o interfaţă comună. "Vorbim de accesul liber la legislaţia naţională a statelor membre, care va susţine, în acest fel, o mai bună cunoaştere a aspectelor naţionale ale spaţiului comunitar", a explicat Ioana Muntean, precizând că finanţarea proiectului N-Lex se face din bani europeni, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PO DCA).


Muntean a spus că, prin acest portal, Guvernul vrea să ofere un instrument util pentru firme, companii, administraţii publice, universităţi, specialişti în drept şi pentru toţi cetăţenii interesaţi de legislaţia ţărilor comunitare. Portalul legislativ vine şi în ajutorul celor care doresc să studieze într-o ţară comunitară şi au nevoie de legislaţia specifică şi poate furniza informaţii privindu-i pe cei care se confruntă cu probleme transfrontaliere, precum cetăţenii români care lucrează temporar în Italia, Spania sau alte ţări ale UE.


Iniţiatorii acestui proiect sunt Departamentul pentru Afaceri Europene şi Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti.

×
Subiecte în articol: observator