x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii care vor să plece în Grecia cu maşina, puşi în gardă

Românii care vor să plece în Grecia cu maşina, puşi în gardă

de Gabriela Antoniu    |    28 Iul 2010   •   00:00

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în Grecia în perioada următoare cu autoturismul personal că există probleme în legătură cu aprovizionarea cu combustibil la majoritatea staţiilor de benzină din această ţară.



Sincopele în aprovizionarea cu benzină, care sunt consecinţa declanşării grevei transportatorilor de marfă la 26 iulie, au dus la formarea de cozi foarte mari la staţiile de benzină, explică MAE, citat de Mediafax. Totodată, ministerul informează că sindicatul transportatorilor de marfă din Grecia a anunţat că nu va renunţa la măsura de protest până când revendicările sale nu sunt rezolvate. Mae adaugă, în acest context, că există riscul apariţiei unor perturbări în aprovizionarea cu marfă a magazinelor care asigură bunurile de larg consum pentru populaţie, precum şi riscul blocării circulaţiei feriboturilor spre insule. În acelaşi timp, proprietarii de staţii de benzină au anunţat intenţia de a intra în greva generală începând din 27 iulie, în semn de protest faţă de intenţiile Guvernului elen cu privire la înfiinţarea şi funcţionarea staţiilor de benzină, potrivit MAE.

Ministerul atrage atenţia cetăţenilor români care călătoresc în Grecia că există posibilitatea unor măsuri de protest spontane, menţionând că luni transportatorii au blocat autostrada care face legătura între Atena şi Lammia, conducătorii auto fiind obligaţi să urmeze rute ocolitoare.

MAE atenţionează totodată firmele care transportă pasageri în Arabia Saudită că trebuie să se asigure ca fiecare bagaj să poarte numele proprietarului său înainte de a fi depozitat în autocar, precum şi însemne de recunoaştere după modelul celor care sunt folosite la transportul pe linii aeriene. "Acestea sunt măsuri suplimentare solicitate de autorităţile din Regatul Arabiei Saudite, astfel încât autocarele de pasageri să nu fie folosite pentru traficul de stupefiante", precizează MAE. Ministerul atrage atenţia că vizele turistice pentru Regatul Arabiei Saudite pot fi obţinute numai în cadrul turismului organizat. De asemenea, cetăţenii români care doresc să efectueze în anul 2010 pelerinajul la Mecca trebuie să deţină un raport medical, pe care să îl prezinte la intrarea în Arabia Saudită.

×
Subiecte în articol: observator