x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii chiar din acest an

Românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii chiar din acest an

03 Oct 2022   •   11:44
Românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii chiar din acest an

Românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii chiar din acest an, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru”.

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, despre proiectul privind vaccinarea antigripală în farmacii.

„Nu se poate face dintr-o dată, trebuie să existe o instruire specifică a farmaciștilor sau a acelora care fac acest lucru. Am avut discuții cu universitățile de medicină și farmacie încât în curicula să existe posibilitatea unei instruiri care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în farmacii. Până la urmă este o scurtare a timpilor pe care o persoană ar trebui să îi parcurgă ca să poată fi vaccinată. Nu se referă la orice tip de vaccin, facem un pilot la vaccinul antigripal și atunci lucrurile acestea - un exemplu de bună practică - se pot dezvolta și în România”.

Întrebat mai departe dacă ar putea începe vaccinarea în farmacii chiar din acest sezon, ministrul Sănătății a spus: „Încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru. Trebuie să fim siguri că există suficientă informare pentru cei care practică această vaccinare în farmacie și pregătire”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccin antigripal