x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii să stea departe de oraşul nostru! Cine a făcut această declaraţie

Românii să stea departe de oraşul nostru! Cine a făcut această declaraţie

de Veronica Micu    |    25 Ian 2013   •   09:55
Românii să stea departe de oraşul nostru! Cine a făcut această declaraţie

Românii şi bulgarii sunt avertizaţi să stea departe de oraşul britanic Brighton dacă nu au loc de muncă sau un domiciliu, scrie theargus.co.uk. Avertismentul vine din partea lui Andy Winter, director executiv al organizaţiei caritabile "Brighton Housing Trust".

"Dacă nu au un loc de muncă şi un adăpost, Guvernul londonez ar trebui să le spună să nu vină în Marea Britanie. Cu toate astea, dacă totuşi vor veni, vom încerca să-i ajutăm cât putem. Însă cert este că lucrurile sunt dificile pentru cei care nu au un adăpost deasupra capului şi un loc de muncă. Străzile nu sunt pavate cu aur", a spus Winter.

Orasele Brighton şi Hove din comitatul Essex sunt destinatii populare pentru muncitorii străini, 15,1% din populaţia celor două oraşe fiind venită din alte state. În Brighton, anual, sosesc circa 4.000 de imigranţi, mai spune directorul organizaţiei caritabile "Brighton Housing Trust".

Avertismentul lansat de Winter a fost determinat de temerilor exprimate în ultimul timp cu privire la o sosire masivă de imigranţi din România şi Bulgaria, după ce vor fi ridicate restricţiile impuse acestora pe piaţa forţei de muncă din Regatul Unit.

×