x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rompetrol cere intrarea în INSOLVENŢĂ! Compania a înregistrat deja cererea la Tribunalului Bucureşti

Rompetrol cere intrarea în INSOLVENŢĂ! Compania a înregistrat deja cererea la Tribunalului Bucureşti

05 Iun 2015   •   09:51
Rompetrol cere intrarea în INSOLVENŢĂ! Compania a înregistrat deja cererea la Tribunalului Bucureşti
Sursa foto: Foto: captură video Antena 3

Compania Rompetrol SA a înregistrat, în 28 mai, o cerere prin care solicită intrarea în insolvenţă. Solicitarea companiei urmează să fie analizată de judecătorii de la Tribunalul Capitalei în 8 iunie.

Cererea de intrare în insolvenţă a fost înaintată în baza articolului 66 din Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, potrivit portalului instanţelor de judecată, citat de ANTENA 3.

Articolul de lege invocat arată că: "supravegherea exercitată de administratorul judiciar, în condiţiile în care nu s-a ridicat dreptul de administrare al debitorului, constă în analiza permanentă a activităţii acestuia şi avizarea prealabilă atât a măsurilor care implică patrimonial debitorul, cât şi a celor menite să conducă la restructurarea/reorganizarea acesteia; avizarea se efectuează având la bază o raportare întocmită de către administratorul special, care menţionează şi faptul că au fost verificate şi că sunt îndeplinite condiţiile privind realitatea şi oportunitatea operaţiunilor juridice supuse avizării".

Compania Rompetrol SA face parte din Grupul Rompetrol, care este controlat de compania petrolieră kazahă de stat KazMunayGas.

×
Subiecte în articol: rompetrol insolventa cerere tribunal