x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rovana Plumb: Taxa de primă înmatriculare va ţine cont de buzunarele românilor

Rovana Plumb: Taxa de primă înmatriculare va ţine cont de buzunarele românilor

07 Aug 2012   •   17:00
Rovana Plumb: Taxa de primă înmatriculare va ţine cont de buzunarele românilor

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat marti, la Giurgiu, ca taxa auto de prima inmatriculare se va schimba anul acesta si va tine cont de normele si principiile europene, dar si de buzunarele romanilor.

"Dupa cum stiti, exista un grup de lucru care incearca sa finalizeze nivelul la care taxa auto va fi aplicata undeva in ultimul trimestru al acestui an si desigur ca vom tine cont de normele si reglementarile UE in domeniu, vom respecta angajamentele pe care Romania si le-a asumat in vederea reducerii cu 20 la suta a emisiilor de bioxid de carbon, dar in acelasi timp trebuie sa tinem cont de puterea de cumparare a populatiei, de nivelul veniturilor pe care romanii il au pentru ca nu se poate la o putere de cumparare care se situeaza pe locul 26 din cele 27 de state membre din UE sa aplicam niste taxe si niste biruri pe buzunarele si spatele romanilor, care sunt total nejustificate", a spus Rovana Plumb.

Potrivit ministrului Mediului, taxa de prima inmatriculare va stabilita in asa fel incat sa se tina cont de puterea de cumparare a romanilor si, de asemenea, din punct de vedere al protectiei mediului si de angajamentele asumate de Romania de reducere a emisiilor de dioxid de carbon.

Grupul de lucru din cadrul Ministerului Mediului va fi in masura in luna septembrie sa isi prezinte pozitia in acest sens Guvernului si Rovana Plumb sustine ca in niciun caz taxa aceasta nu va fi mai mare decat cea existenta si in calculul acesteia se va tine cont si de modalitatile de calcul si de aplicabilitate din celelalte state membre ale Uniunii Europene.

"Nu avem nevoie sa inventam o roata noua, ea exista deja si functioneaza. in orice caz se va tine cont de buzunarul romanilor pentru ca nu putem sa aplicam taxe in nestire. Aceasta taxa trebuie sa fie una rezonabila care sa corespunda din punct de vedere al abordarii cu normele si principiile europene, dar sa tina cont si de venitul romanilor pentru ca sunt aproape cinci milioane de romani care traiesc la limita riscului de saracie, iar masina nu mai este un lux, ci un necesar al fiecarei familii daca vrem intr-adevar sa avem un trai decent in Romania si dorim acest lucru ca si Guvern", a subliniat Rovana Plumb

×