x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi copii sub un an au murit din cauza rujeolei, în ultima săptămână

Doi copii sub un an au murit din cauza rujeolei, în ultima săptămână

de Redacția Jurnalul    |    28 Feb 2024   •   17:15
Doi copii sub un an au murit din cauza rujeolei, în ultima săptămână

Doi copii sub un an au murit în România din cauza rujeolei, în ultima săptămână.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, până la această dată, în România au fost notificate 6.589 de cazuri confirmate cu rujeolă, din care 8 decese:

- al 7-lea deces din cauza rujeolei a fost raportat la un copil în vârstă de 1 an, fetiță, din județul Bacău, nevaccinată antirujeolic, internată în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu” din București, unde a avut un contact de salon confirmat cu rujeolă. Antecedente personale patologice: transplant hepatic, tratament imunosupresor. Coinfecție cu virus gripal A, subtip H3.

- al 8-lea deces din cauza rujeolei a fost raportat la un copil în vârstă de 11 luni, băiețel, din județul Ilfov, nevaccinat antirujeolic. Antecedente personale patologice: hidrocefalie internă cu drenaj ventriculo-peritoneal unișunt.

Cele 6.589 de cazuri confirmate cu rujeolă au fost raportate în 40 de județe și în București. Cele mai multe sunt în Brașov - 1.263, Mureș - 968, Covasna - 306, Giurgiu - 282 și Sibiu - 279.

În perioada 6 decembrie 2023 - 25 februarie 2024, au fost vaccinați, în total, cu ROR, 80.159 de copii, din care 13.038 de copii cu vârste între 9 și 11 luni.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: rujeola decese