x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ruperea Barajului Vidra ar scufunda Ramnicu Valcea

Ruperea Barajului Vidra ar scufunda Ramnicu Valcea

20 Ian 2005   •   00:00

De curand, in Valcea a fost infiintat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "General Magheru", institutie care are menirea de a se ocupa de toate interventiile majore in caz de dezastru.



PERICOL. Barajul de la Vidra reprezinta, pe langa un reper turistic al judetului Valcea, un potential tsunami in varianta romaneasca
Bugetul institutiei este insa extrem de mic. Seful noului organism, col. Adrian Mesescu, a facut o inventariere a pericolelor majore care planeaza asupra judetului Valcea. Cele mai importante sunt intoxicatiile produse de Combinatul Oltchim, alunecarile de teren si ruperea Barajului Vidra. Daca acest baraj s-ar rupe in proportie de 50%, cele 340 milioane de metri cubi de apa ar inunda complet municipiul Ramnicu Valcea. Apa ar ajunge la 11 metri inaltime, ceea ce ar echivala cu disparitia de pe harta Romaniei a acestui oras. Inspectoratul are doua barci de salvare, dintre care una este sparta si ii lipsesc masinile moderne, combustibilul si, evident, banii. (Octavian Herta)

×
Subiecte în articol: observator