x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rus, din nou director

Rus, din nou director

de Marcel Raducanu    |    30 Noi 2007   •   00:00

Chestorul-şef Toma Rus a fost scos ieri de sub urmărire penală şi repus in funcţia de director adjunct al Direcţiei Generale de Combatere a Criminalitaţii Organizate.

Chestorul-şef Toma Rus a fost scos ieri de sub urmărire penală şi repus in funcţia de director adjunct al Direcţiei Generale de Combatere a Criminalitaţii Organizate. Potrivit unui comunicat transmis ieri de Inspectoratul General al Poliţiei Romăne, Direcţia Naţională Anticorupţie - Cluj "a admis plăngerea formulată de poliţist impotriva ordonanţei de punere in mişcare a acţiunii penale din 12.11.2007, fiind dispusă infirmarea acesteia". Potrivit Statutului poliţistului, Rus va fi repus in funcţia de director adjunct al Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR.

CA LA NOI LA NIMENI! Faptul că Toma Rus era cercetat de DNA Cluj nu l-a impiedicat pe Cristian David, boss-ul de la interne, să-l trimită pe acesta ca om de bază in Italia, pentru a coordona, chipurile, activitatea tuturor poliţiştilor trimişi acolo de IGPR. Mai mult, David a declarat că, la nivelul MIRA se cunoştea faptul că Rus este cercetat pentru mai multe infracţiuni, dar că acesta avea toate atributele necesare pentru a se duce in Italia. Dovadă a deciziei "neinspirate" stă retragerea lui Rus din misiune la doar căteva zile.

×
Subiecte în articol: observator