x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-au furat foliile de cupru de pe acoperişul Mausoleului din Parcul Carol

S-au furat foliile de cupru de pe acoperişul Mausoleului din Parcul Carol

26 Iul 2010   •   00:00

Poliţiştii Secţiei 14 din Capitală cercetează furtul foliilor de cupru de pe acoperişul Mausoleului din Parcul Carol, după ce s-a constatat că, în ultimele luni, noaptea, mai multe persoane le sustrăgeau pentru a le comercializa la centrele de fier vechi, o persoană fiind reţinută în acest caz.

Hoţii scoteau foliile de cupru, de 80 de centimetri, de pe acoperişul monumetului, le rulau în suluri de câte zece bucăţi şi le scoteau din zonă cu geamantanul. Transportul era dus la centrele de fier vechi care plăteau sume importante pentru cupru, informează, luni, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 2.20, o patrulă a Poliţiei Locale a observat doi tineri care urmăreau echipa de pază a mausoleului.

La ora 5.20, după o discuţie cu o persoană îmbrăcată în uniformă militară, cei doi au intrat în interiorul monumentului prin dispozitivul de pază pentru a ridica un pachet de folii de cupru.

Foliile ar fi urmat să fie încărcate într-un geamantan pus pe un moped cu număr de înmatriculare de Italia.

La apariţia poliţiştilor, unul dintre tineri a fugit, al doilea fiind reţinut.

Poliţiştii au constatat că V.M., o tânără de 24 de ani, din judeţul Călăraşi, a fost angajată până de curând ca şi agent la firma care asigura paza Mausoleului. Aceasta a declarat poliţiştilor că ar fi dat soldatului aflat în dispozitivul de pază al monumentului un pachet de ţigări pentru a fi lăsată să ridice "marfa".

Potrivit primelor cercetări, cei doi tineri ar fi efectuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, încă un transport - mai ales că, potrivit unor martori, hoţii au fost văzuţi când părăseau zona monumentului cu bagajul încărcat.

Femeia şi foile de cupru recuperate au fost predate poliţiştilor de la Secţia 14.

×
Subiecte în articol: observator