x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SABI: 24 de persoane leşinate sau căzute în stradă, marţi, din cauza căldurii

SABI: 24 de persoane leşinate sau căzute în stradă, marţi, din cauza căldurii

07 Aug 2012   •   13:43
SABI: 24 de persoane leşinate sau căzute în stradă, marţi, din cauza căldurii

Un numar de 24 de persoane au lesinat sau au cazut in strada marti, din cauza caniculei, potrivit datelor Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov pentru intervalul 8.00 - 14.00, in total fiind inregistrate 457 de solicitari, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul SABI, dr. Alis Grasu.
"Este o crestere semnificativa a numarului de solicitari. Traficul se desfasoara cu dificultate din cauza carosabilului inmuiat de canicula in multe zone si, din acest motiv, avem peste 50 de solicitari in asteptare", a mai spus managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABI).
Din totalul solicitarilor inregistrate pana la ora 14.00, peste jumatate au fost pentru urgente, printre care 21 referitoare la persoane carora li s-a facut rau in spatii publice, iar patru, pentru cazuti in strada.
"Recomandam celor care trebuie sa stea in soare la aceste ore sa bea apa, un pahar la 15 minute, chiar daca nu au senzatia de sete. Toatdata, sa poarte haine de culoare deschisa, sa-si acopere capul si, mai ales, sa nu lase in masina, cu geamul inchis, copii sau animale", a adaugat medicul.
Tot managerul SABI ii atentioneaza pe cei cu boli cronice sa respecte tratamentul prescris de medici si sa nu iasa din casa la orele pranzului. In plus, in zilele caniculare, se recomanda ca alimentatia sa fie cat mai bogata in vitamine si minerale, asigurate din fructe, legume, dar si iaurt, aliment foarte indicat in aceasta perioada.
Capitala si 22 de judete din sud si est se afla, si marti, sub cod portocaliu de canicula, celelalte judete fiind avertizate cu cod galben.
Avertizarea cod portocaliu de canicula este valabila pentru Bucuresti si judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi si Botosani. In aceste zone, temperaturile maxime vor atinge frecvent 38 - 40 de grade si izolat in Campia Romana se vor inregistra 41- 42 de grade.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ambulanta canicula