x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sălaj: 57 de locuinţe, 464 de gospodării şi peste 1.850 de hectare de teren au fost inundate

Sălaj: 57 de locuinţe, 464 de gospodării şi peste 1.850 de hectare de teren au fost inundate

23 Iun 2010   •   00:00

Un număr de 57 de locuinţe, 464 de gospodării şi anexe gospodăreşti şi peste 1.850 de hectare de teren, fâneţe şi păşuni au fost inundate, în urma ploilor din noaptea de luni spre marţi, în judeţul Sălaj, potrivit unui bilanţ întocmit de Prefectură.

Prefectul judeţului Sălaj, Alexandru Vegh, a declarat că, potrivit datelor centralizate de instituţie, aversele puternice de ploaie, grindina şi intensificările vântului au cauzat probleme în 25 de comune şi în oraşele Zalău şi Jibou.

"În întreg judeţul, conform ultimelor date, au fost inundate 57 de locuinţe, 464 gospodării şi anexe, 15 obiective social culturale, 1.611 hectare de teren arabil, 244 de hectare de păşuni şi fâneţe, au fost colmatate 381 fântâni şi au fost distruse sau afectate nouă poduri şi 21 podeţe. De asemenea, au fost afectate drumuri comunale şi judeţene în lungime totală de circa 60 de kilometri", a spus Vegh.

Potrivit acestuia, localităţile afectate de fenomenele meteorologice din noaptea de luni spre marţi sunt Românaşi, Agrij, Buciumi, Treznea, Valcău de Jos, Meseşenii de Jos, Bocşa, Pericei, Hereclean, Plopiş, Bălan, Chieşd, Şimişna, Cuzăplac şi Sărmăşag.

Prefectul a spus că în Zalău, dar şi în alte localităţi judeţ, au fost inundate sediile unor societăţi comerciale şi instituţii publice, printre care Şcoala Generală şi grădiniţa din localitatea Chieşd, o bază sportivă din comuna Hereclean, Sala Sporturilor din Zalău, Palatul Administrativ din Zalău, clădirea Şcolii "Iuliu Maniu" Zalău, sediul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Sălaj - Zalău şi sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj.

"Am cerut primarilor să arate maximă disponibilitate şi mobilizare, astfel încât rapoartele de sinteză şi evaluare să fie realizate în cel mai scut timp. La rândul nostru, acolo unde situaţia o impune, vom face toate demersurile pentru obţinerea unui sprijin financiar din parte Guvernului, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor", a adăugat prefectul Vegh.

×
Subiecte în articol: observator