x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Opt tone de SALAM EXPIRAT oprite de la comercializare

Opt tone de SALAM EXPIRAT oprite de la comercializare

21 Feb 2014   •   14:19
Opt tone de SALAM EXPIRAT oprite de la comercializare

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a aplicat amenzi de 100.000 de lei în mai multe supermarketuri şi hipermarketuri din ţară după ce reprezentanţii instituţiei au descoperit mezeluri expirate.

Potrivit reprezentanţilor ANPC, controlul a fost declanşat în urma unei reclamaţii depusă la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Timiş, care se referea la salam expirat. Inspectorii au constatat că produsul provenea din loturi diferite, necorespunzătoare consumului, întrucât ambalajul vidat era perforat, aerul a intrat şi a oxidat produsul.

"Am extins controalele în toată ţara. Până aseară (joi - n. r.), au fost controlate 38 de unităţi şi au fost aplicate amenzi totale de 100.000 de lei. A fost oprită definitiv de la comercializare cantitatea de 7.900 de kilograme, iar la alte 2.678 de kilograme aflate în magazine au fost depistate modificări organoleptice. Este un produs importat, cu provenienţă UE, ambalat la o firmă din Braşov. Este vorba despre felii şi rămăşiţe de salam, capete de salam vândute la un preţ mai mic. Pe paleţi apărea data valabilităţii minimale 24 februarie 2014, iar pe produsul feliat aceasta era 6 aprilie 2014", au explicat reprezentanţii ANPC.

Aceştia au precizat că acţiunea de control va continua, mai ales că a fost identificat un ambalator din Mureş, care se pare că are aceeaşi practică, de a modifica data durabilităţii minimale.

×