x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Salvatorii montani vor ajuta la recensământul persoanelor care stau în creierii munţilor

Salvatorii montani vor ajuta la recensământul persoanelor care stau în creierii munţilor

de Agerpres    |    18 Oct 2011   •   09:33

Salvatorii montani din Prahova ar putea fi implicati in desfasurarea recensamantului populatiei si al locuintelor aflate la altitudini mari, daca vremea nu va permite functionarea instalatiilor pe cablu.

Seful Directiei Judetene de Statistica (DJS) Prahova, Niculina Gheorghe, a declarat ca salvamontistii ar putea fi implicati in colectarea datelor de la cabanele aflate la altitudini foarte mari, respectiv la Piatra Arsa, Varful Omu, Costila, Floare de Colt, la Muntele Rosu sau la Cota 2.000, daca vremea nu va permite deplasarea recenzorilor cu instalatiile pe cablu.

In conditii meteorologice bune, recensamantul pe aceste zone va fi facut de recenzorii din zona respectiva, care vor folosi telecabina in regim gratuit, gratie unui protocol incheiat cu administratia locala.

"Numarul de recenzori este suficient, iar Prahova nu a intampinat probleme in intrunirea numarului necesar. Din contra, solicitarile au fost mai mari decat aveam noi nevoie, dar fiecare comisie a selectat personalul necesar. Dupa instruire, am avut aproximativ 15 persoane care s-au retras din diverse motive, dar acestea au fost inlocuite cu recenzorii de rezerva", a explicat directorul DJS.

Fiecaruia dintre recenzorii aflati in zone comasate ale judetului i-au fost repartizate 90 - 100 de locuinte, in timp ce aceia care vor actiona pe zone dispersate vor colecta datele de la 60 - 80 de imobile.
In judetul Prahova, vor actiona 4.635 de recenzori, dintre care 578 sunt recenzori sefi, iar 90 sunt recenzori sefi cu rol de coordonare.

×