x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Săndel Palade, şeful Poliţiei Timiş, se ţine de glume proaste

Săndel Palade, şeful Poliţiei Timiş, se ţine de glume proaste

de Mircea Opris    |    16 Feb 2009   •   00:00
Săndel Palade, şeful Poliţiei Timiş, se ţine de glume proaste
Sursa foto: Mircea Opriş/

Poliţia şi forţele speciale din Timişoara au intrat în alertă duminică seara, după ce au fost sesizate prin serviciul 112 că la o casă valutar din oraş se desfăşoara un jaf. Când au ajuns însă la adresa indicată poliţiştii şi jandarmii au aflat că totul este un exerciţiu pus la cale în mare secret de şeful IPJ-ului Săndel Palade.



Comandantul inspectoratului de poliţie este cunoscut mai puţin pentru profesionalism şi mai mult pentru "spectacolele cu infractori” cu care îşi testează subordonaţii. Cea mai mare realizare a sa este constituriea unui dteaşament special pentru urmărirea adolescenţilor din curentul "emo”.

Jocul de-a jaful

în timp ce în ţarp au loc ataczri armate şi spargeri de bănci, pe bandă rulantă, la Timişoara Săndel Palade, şeful IPJ Timiş, a înscenat un jaf la o casă de schimb valutar pentru a-şi testa subalternii. Totul s-a petrecut duminică seara, la o casă de schimb valutar din Complexul Studenţesc. Poliţiştii au fost anunţaţi prin numărul unic de urgenţă 112 de faptul că mai multe persoane jefuiesc exchange-ul. Primii ajunşi la faţa locului au fost poliţiştii de la secţia doi care au fost urmaţi de un echipaj DPIR şi unul de la Jandarmerie. Firma de pază cu care patronul casei de schimb valutar are contract a ajuns la locul incidentului abia la 10 minute după primirea apelului. Imediat după ce au izolat perimetrul forţele de ordine au aflat că alarma a fost falsă şi că cel care a pus totul la cale a fost chiar Săndel Palade, mai marele poliţiei din Timiş. Comandantul  poliţiştilor timişeni a dorit în acest fel să testeze viteza de reacţie a echipelor operative în cazul în care evenimente neprevăzute ca şi cele de la Braşov au loc şi în Timişoara. O acţiune de maximă inspiraţie, despre care ofiţeri care au participat la desfăşurarea de forţe spun că a fost o risipă de timp şi resurse. "Mai ales într-o perioadă în care se întâmplă astfel de cazuri reale. Noi ar trebui să lucrăm mult mai mult la prevenirea fenomenului, decât să ne jucăm de-a hoţii şi vardiştii”, ne-a declarat un ofiţer din cadrul IPJ Timiş.

Săndel, spaima generaţiei EMO
Şeful inspectoratului judeţean de poliţiei Timiş s-a "consacrat” după ce a înfiinţat o celulă specială pentru a urmări activităţile adolescenţilor timişoreni care par suspecţi a fi adepţi ai modei "Emo”. Începând din luna mai 2008, copiii "emo” sunt urmăriţi de poliţie şi de SRI. Măreaţa iniţiativă a vebit chiar de la şeful IPJ Timiş, Săndel Palade, care a constituit la Timişoara un detaşament specializat în supravegherea şi monitorizarea adolescenţilor şi a tinerilor adepţi ai curentului "emo”. Şapte dintre politiştii de la Judiciar-Investigaţii Criminale, plus cadre de la SRI şi SIPI Timişoara se ocupă, de atunci, de fenomenul "emo”. "Să nu-şi imagineze cineva că-i spionăm pe copii. Nu deţinem date că ar fi în Timişoara copii emo cu intenţii sinucigase, dar am reuşit să controlăm informativ mediile şi grupurile lor. Poliţia, din păcate, e singura instituţie care se implică în tot ceea ce înseamnă salvarea societăţii. Noi am implicat în acţiunea noastră şi prefectura, Inspectoratul Scolar, CJTimiş, Protecţia Copilului, SRI şi Serviciul Independent de Protecţie Informativă”,a declarat despre înfiinaţarea brigadei "anti-emo” comisarul-şef Săndel Palade.


×
Subiecte în articol: observator timiş sandel săndel palade