x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şantaj între sutane

Şantaj între sutane

de Marius Jianu    |    22 Oct 2008   •   00:00
Şantaj între sutane

Preotul vâlcean Florin Matei a fost reţinut, ieri seară, de poliţiştii argeşeni în urma unui flagrant organizat de aceştia. Asupra lui au fost găsită suma de 5000 euro, banii fiind marcaţi cu cuvântul “şantaj”. “Preotul a pretins de la stareţul Mânăstirii Trivale din Piteşti suma de 5.000 de euro, ameninţându-l că în caz contrar va face publice anumite materiale compromiţătoare despre el”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei argeşene, inspectorul Robert Radu.

În această dimineaţă preotul Matei a fost prezentat în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti pe numele său fiind emis un ordin de arestare preventivă pentru 29 de zile. Totodată, o şedinţă fulger organizată la Episcopia Râmnicului de către Episcopul Gherasim l-a suspendat din drepturi pe preotul şantajist până la emiterea unei hotărâri definitive a instanţei. Măsura a fost adoptată la foc rapid, Florin Matei fiind în conflict cu capii ierarhii vâlceni de câţiva ani.

Obiectul şantajului loveşte până la Episcopie

Conform spuselor unor alţi preoţi vâlceni, Florin Matei se lăuda de mai multă vreme că deţine destule probe compromiţătoare despre PC Gherasim (Gheorghe Nicuţ pe numele său- n.r.), dar şi despre câţiva dintre capii celor două Episcopii, a Râmnicului şi Oltului şi cea a Argeşului şi Muscelului. Printre persoanele vizate se numără atât episcopul de Râmnic Gherasim, cât şi unul dintre vicarii eparhiei din Argeş, Nicolae Brânzea. “L-am auzit vorbind că are probe cât să-i facă să fugă din calea lui, dar niciodată nu ne-a spus despre ce este vorba. Era un tip liniştit, dar singuratic. În parohia lui, la Stoileşti făcuse treabă bună, înfiinţase şi o cantină socială”, spune preotul Nicolae State-Burluşi din Episcopia Râmnicului.

 

 

×
Subiecte în articol: romania