x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sarmale moca de Ziua Europei

Sarmale moca de Ziua Europei

de Diana Scarlat    |    10 Mai 2010   •   00:00
Sarmale moca de Ziua Europei
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Doritorii au format 20 de cozi la corturile lui Onţanu



De Ziua Europei, noi suntem români. Cu sarmale şi vin de la ţară, neţinând cont de ploaia de-afară. "Noi-sun-tem-ro-mâni/ noi-sun-tem-ro-mâni/ noi-sun-tem-a-ici-pe-veci-stă-pâni!" - au ţinut să "preci­zeze" invitaţii primarului Onţanu, printre alte cântece patriotice de Ziua Eu­ropei.

Anunţată cu surle şi tobe, marea sărbătoare s-a amânat pe alocuri, din cauza ploii potrivnice, însă sarmalele date moca de Primăria Sectorului 2 al Capitalei nu au ţinut cont de condiţiile meteo nefavorabile. Că dacă-i prilej de festin, ro­mâ­nu' participă cu inima deschisă, fie ploaie, fie vânt. Aşa s-au consumat ieri cele 30.000 de sarmale şi tona de vin puse la dispoziţia contribuabililor de primarul Neculai Onţanu.

Câteva sute de români fericiţi s-au aşezat cuminţi la cele 20 de cozi la pomană, de la corturile care-nconjurau Primăria, folosind maşinile din parcare şi orice altă suprafaţă fără denivelări pe post de bufet, în lipsă de mese. Însă asta nu i-a împiedicat să se bucure de picnicul pe asfalt, în­fruptându-se toţi din delicatesele Pri­măriei, pe nerăsuflate, cu sau fără um­brele.

Defilarea şi cântarea de la des­chiderea oficială a evenimentului au fost ignorate total de cei mai mulţi dintre beneficiarii sarmalelor moca aşezaţi la cozi cu mult timp înaintea startului la festin.

Veniţi de-acasă cu bunici, copii, nepoţi, verişori şi alte rude, românii care-au săr­bă­to­rit Ziua Europei la Onţanu, cu ste­gu­leţe de defilare, baloane colorate şi umbrele portocalii, n-au avut prea mult timp să asculte muzica patrio­tică din fundal, pentru că erau prea concentraţi la obţinerea mesei de prânz şi la consumarea ei rapidă.

Alţii nu au fost la fel de norocoşi. Primăria Capitalei a trebuit să anuleze concertul programat pentru ieri, de la ora 19:30, în Parcul He­răstrău, cu ocazia aceleiaşi sărbători, pe ploaie muzica nefiind o motivaţie la fel de puternică pentru public precum picnicul din parcarea primarului Onţanu. Concertul copiilor din Parcul Carol a avut loc, însă nici la evenimentul Sectorului 4 nu s-a simţit dragostea de neam şi ţară manifestate la Primăria Sectorului 2, unde s-au dat sarmale cu vin.

×
Subiecte în articol: observator