x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şase copii la spital, după ce au mâncat prăjituri la o cofetărie din Călăraşi

Şase copii la spital, după ce au mâncat prăjituri la o cofetărie din Călăraşi

25 Iul 2010   •   00:00
Şase copii la spital, după ce au mâncat prăjituri la o cofetărie din Călăraşi

Şase copii de la Centrul de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie "Sera", din Călăraşi, au fost internaţi, sâmbătă seara, în Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu, cu stări de vomă şi greaţă, fiind suspecţi de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat prăjituri la o cofetărie din oraş.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, copiii cu vârste cuprinse între zece şi 12 ani au început să se simtă rău, după ce s-au întors de la o plimbare alături de educatoare prin centrul municipiului, scrie Mediafax.

Întrucât copii acuzau stări de vomă şi greaţă, salariaţii centrului au sunat la numărul unic de urgenţă 112, pentru a solicita ajutorul echipajelor medicale de la ambulanţă.

"Cei şase copii au fost aduşi cu salvările la noi în spital. Aceştia acuzau stări de rău, vărsături şi greţuri, fiind suspecţi de toxiinfecţie alimentară. Copiii sunt în stare stabilă, echilibraţi şi vor rămâne la secţia de Boli Infecţioase sub supravegherea noastră", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, dr Laurian Ioniţă.

Potrivit sursei citate, cazul a fost anunţat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Călăraşi.

Direcţia de Sănătate Publică Călăraşi a deschis o anchetă în acest caz, urmând să ia probe de la cofetăria unde copiii au mâncat prăjituri. Analizele epidemiologice vor stabili dacă într-adevăr copiii s-au îmbolnăvit din cauza prăjiturilor.

×
Subiecte în articol: special observator