x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șase români arestați în SUA, acuzați de tâlhărie

Șase români arestați în SUA, acuzați de tâlhărie

07 Mai 2021   •   08:12
Șase români arestați în SUA, acuzați de tâlhărie

Șase români au fost arestați în SUA, acuzați de că au încercat să jefuiască un templu budist vietnamez din Rogers, Arkansas, în ceea ce pare a fi o serie de spargeri și furturi din templele budiste asiatice din toată țara, relatează presa americană.

Potrivit informațiilor, grupul a încercat inițial să jefuiască templul pee 18 aprilie. Două zile mai târziu, cinci femei și un bărbat s-au întors și au forțat intrarea în templu. O persoană din casă s-a ascuns și a chemat poliția, care a reținut grupul.

Pătrunderi similare au avut loc în toată țara: femeile intrau în temple și solicitau rugăciuni, în timp ce complicii furau bani sau alte obiecte de valoare.

Luna trecută au avut loc spargeri ale templelor budiste în California de Sud, Arizona, Oklahoma și Carolina de Nord. Majoritatea spargerilor au fost la templele care deserveau budiști imigranți din Cambodgia, Laos, Vietnam și Sri Lanka.

Cel puțin unul dintre suspecți, o femeie, are o condamnare anterioară pentru furt în California. De asemenea, a fost arestată în Arizona pentru intrare ilegală în SUA.

Persoanele sunt programate să fie trimise în judecată pe 7 iunie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: români arestați în sua