x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Satu Mare / Avem ţigăriiiii, ţigări aveeemmmm! De contrabandă, din căruţă!

Satu Mare / Avem ţigăriiiii, ţigări aveeemmmm! De contrabandă, din căruţă!

de Ovidiu Ciutescu    |    02 Dec 2008   •   00:00

Peste 84.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite în două căruţe într-o comună din judeţul Satu Mare, informează Agerpres.



Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră remis marţi, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Halmeu au depistat în zona localităţii Porumbeşti, la aproximativ 700 metri de frontieră, pe câmp, două căruţe încărcate cu mai multe pachete voluminoase, în fiecare căruţă fiind câte o persoană. Poliţiştii i-au somat prin voce pe cei în cauză, în vederea opririi şi legitimării, însă aceştia au ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră şi au încercat să fugă, abandonându-şi căruţele. A fost necesară folosirea armamentului din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, astfel încât să nu existe răniţi şi să nu fie încălcat teritoriul statului vecin. S-a reuşit reţinerea unuia dintre căruţaşi, în vârstă de 34 ani, cu domiciliul în judeţul Satu Mare, însă cel de-al doilea, profitând de zona deluroasă, a reuşit să fugă de la faţa locului.

În urma verificării “încărcăturii” celor două căruţe, poliţiştii de frontieră au descoperit 168 baxuri, care conţineau 84.020 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, cu o valoare estimativă de aproximativ 84.900 euro (332.636 lei), a fost indisponibilizată în vederea confiscării. De asemenea, pe numele cetăţeanului reţinut au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă, urmând să fie prezentat în faţa parchetului în vederea luării măsurilor ce se impun. Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră sătmăreni, sub coordonarea DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

×
Subiecte în articol: romania