x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal - Fondul de vanatoare Balc naste dispute

Scandal - Fondul de vanatoare Balc naste dispute

16 Feb 2005   •   00:00

Contractul de concesiune a fondului de vanatoare de la Balc, detinut de omul de afaceri Ion Tiriac, va fi reziliat si va fi organizata o licitatie, a declarat ieri Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii.

"Am hotarat rezilierea contractului in urma constatarilor facute de echipa care a verificat modul de incredintare a fondului", a explicat Flutur.

POZITIE. Reprezentantii Asociatiei de Vanatoare Zimbrul Bucuresti, ai societatii Wild Boar Club si finantatorul Ion Tiriac sustin ca "nu poate fi vorba despre "o reziliere a contractului", intrucat rezilierea reprezinta o sanctiune a neexecutarii culpabile a contractului de catre una dintre parti, care este pronuntata de instanta judecatoreasca, in urma unui proces. In cazul de fata au fost investigate doar actele care au premers incheierea contractului si nu modalitatea in care s-au indeplinit obligatiile contractuale". Asociatia a propus ministerului incetarea raporturilor contractuale prin acordul partilor. Ministerul a acceptat initial aceasta idee, dar mai apoi nu a luat-o in consideratie. "In cazul in care autoritatea insista in rezilierea contractului, ultimul cuvant il vor avea de spus instantele de judecata", spun reprezentantii Asociatiei Zimbrul si Wild Boar Club. (Florina Zainescu)

×
Subiecte în articol: observator