x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalos - Baronii PD-L Alba calcă legea în picioare

Scandalos - Baronii PD-L Alba calcă legea în picioare

30 Mai 2008   •   00:00
Scandalos - Baronii PD-L Alba calcă legea în picioare

După trei ani de procese, care au culminat cu o sentinţă definitivă a Curţii Europene a Drepturilor Omului, reclamantul Tiberiu Fischer a obţinut obligarea Guvernului României de restituire a imobilului său din Alba-Iulia.



După trei ani de procese, care au culminat cu o sentinţă definitivă a Curţii Europene a Drepturilor Omului, reclamantul Tiberiu Fischer a obţinut obligarea Guvernului României de restituire a imobilului său din Alba-Iulia. În sentinţa CEDO de la 11 octombrie 2007 se precizează că, “în caz de nerestituire, Guvernul este obligat să-i plătească reclamantului echivalentul în dolari a sumei totale de 102.000 de euro cu titlul de despăgubiri materiale, morale şi cheltuieli de judecată”.

Întrucît Primăria municipiului Alba-Iulia, condusă de vicepreşedintele PD-L Mircea Hava (foto), a re­nun­ţat la restituirea în natură a imo­bilului respectiv, prin adresa nr. 199106/ 2008, Ministerul Economiei şi Finanţelor a transmis o adresă Pre­fecturii Alba, prin care cere prefectului să verifice şi să analizeze mo­ti­vele refuzului. La rîndul său, la data de 3.05.2008, Prefectura Alba îna­in­tează o adresă către primarul PD-L Mircea Hava, în care solicită lă­muririle necesare în termen de două zile. Sfidînd o instituţie a sta­tului român, primarul Hava nu a catadicsit să răspundă. Întrucît legea este foarte explicită în astfel de situaţii şi impune ca MEF să se îndrepte împotriva celui vinovat de neducerea la îndeplinire a unei sentinţe a CEDO, a fost demarată procedura de recuperare a banilor, în cuantumul stabilit de Curtea Europeană. Întrucît este greu de crezut că baronul Mircea Hava va scoate banii din propriul buzunar, se pare că suma în discuţie va fi recuperată din bugetul municipiului Alba-Iulia.

Un alt baron local al PD-L Alba, Ion Dumitrel, actualul preşedinte al CJ Alba şi candidat la aceeaşi funcţie la alegerile locale, are şi el mari probleme cu respectarea legilor ro­mâneşti, de această dată. Săp­tă­mîna trecută, împotriva acestuia a fost depusă la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Alba-Iulia o plîngere penală de către Petru Cornel Comşa, fost director al Centrului Judeţean pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale Alba. 

Acuzaţii. Acesta îl acuză pe Du­mitrel de abuz în serviciu contra in­tereselor persoanelor, în formă con­tinuată. Alături de Dumitrel, plîn­gerea penală îl vizează şi pe se­cre­tarul CJ Alba, Mariana Hurbean. Comşa a fost schimbat din funcţie, susţine el, abuziv şi ilegal, prin Dis­po­ziţia nr. 212 din 8.03.2005, fiind mutat pe postul de director adjunct la Centrul Judeţean. Prin Decizia ci­vi­lă 292/2006, Curtea de Apel Alba-Iulia a anulat Dispoziţia preşedinte­lui Dumitrel şi s-a dispus reintegra­rea lui Comşa pe postul deţinut anterior. Între timp, instituţia îşi schimbă denumirea, personalul se dublează şi urmează o serie de frecuşuri între cele două părţi. Director al noului centru cultural este numit un director, apropiat de PD-L Alba, absolvent al Facultăţii de... Chimie.

×
Subiecte în articol: observator