x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Scepticismul european este prezent acum în România” (Vocea Rusiei)

"Scepticismul european este prezent acum în România” (Vocea Rusiei)

de Marina Constantinoiu    |    17 Oct 2012   •   15:41
"Scepticismul european este prezent acum în România” (Vocea Rusiei)
Sursa foto: JENS BUETTNER/AFP

Congresul Partidului Popular European (PPE), grupul parlamentar cel mai influent din Europa, se desfăşoară la Bucureşti, între 16 şi 18 octombrie, anunţă Vocea Rusiei, care adaugă că "personalităţile politice cele mai influente ale Uniunii Europene s-au reunit cu această ocazie în capitala României”.

Pe ordinea de zi se află criza economică din Europa şi perspectivele federalizării europene, anunţă Vocea Rusiei, care notează că partidele de dreapta din diferitele ţări europene "nu vor avea parte de o întâmpinare călduroasă la Bucureşti”. "După ce liderii Partidului Popular European l-au susţinut pe preşedintele Traian Băsescu în timpul recentei crize politice de la Bucureşti, şi au forţat, de fapt, Guvernul României să-l repună în funcţie pe Băsescu, va fi dificil de imaginat că Angela Merkel, sau Jose Manuel Barroso ar putea fi susţinuţi de electoratul român. Numeroşi oponenţi ai preşedintelui român percep decizia organizării Congresului PPE la Bucureşti drept o insultă personală”, scrie Vocea Rusiei, ediţia în limba franceză.

"Bucureştiul nu este Atena. Nu trebuie să ne aşteptăm la manifestaţii puternice şi la alte feluri de exprimare a nemulţumirii populare. Totuşi, grupuri de iniţiativă, care au intenţia să le arate liderilor europeni că nu sunt bineveniţi la Bucureşti, au fost create pe reţelele de socializare”, scrie Vocea Rusiei.

"În urmă cu câteva luni, era aproape imposibil de imaginat că euroscepticii ar putea organiza acţiuni de protest la adresa PPE. Dar ingerinţa liderilor UE în afacerile interne ale României a schimbat complet situaţia. Şi chiar dacă nu există forţe politice antieuropene în România, scepticismul european popular este de acum prezent în ţară”, mai notează sursa citată.

×