x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Schimbari - Mai putine materii in clasa a XII-a

Schimbari - Mai putine materii in clasa a XII-a

08 Mar 2005   •   00:00

Testare la finalul clasei a VI-a, evaluare la sfarsitul ciclului obligatoriu de studiu, adica dupa clasa a X-a, teste nationale dupa a VIII-a si Bacalaureat la terminarea clasei a XII-a. Acestea sunt masurile preconizate de Ministerul Educatiei pentru anii viitori.


EUGENIA MIHALCEA

Anul scolar 2005-2006 nu va suferi modificari in ceea ce priveste testarile nationale, dupa cum a declarat ieri Paloma Petrescu, secretarul de stat pentru Invatamant Preuniversitar din Ministerul Educatiei, in cadrul unei conferinte de presa. Testele nationale si Bacalaureatul raman nemodificate, orice schimbare inclusa in reforma educatiei incepand cu un ciclu de pregatire, nu cu elevii aflati la mijlocul perioadei, a afimat Paloma Petrescu. Si totusi, conform secretarului de stat pentru Invatamantul Preuniversitar, este nevoie de o reforma a acestui domeniu, de regandire a testelor de evaluare si chiar a examenului de Bacalaureat. Acest lucru nu poate fi insa pregatit peste noapte, ci cu multa grija, pornind cu elevii care intra in primul an al unui ciclu de invatamant. "Sigur ca eu ma gandesc sa organizam clasa a XII-a ca una de specialitate, in care sa existe doar sapte materii de studiu si nu 13-14, cum sunt acum. La fel trebuie regandit sistemul de testare nationala, in conditiile in care durata invatamantului preuniversitar este de 10 ani", a adaugat Paloma Petrescu.

NOUTATI. Planul de scolarizare pentru anul de invatamant 2005-2006 va fi finalizat la 15 martie. Secretarul de Stat a precizat ca, incepand din acest an, repartizarea locurilor pentru scolile de arte si meserii din invatamantul de zi si seral va fi stabilita de catre Inspectoratul Scolar de care apartine unitatea de invatamant si nu de catre MEdC. Ministerul Educatiei va repartiza cifra globala, iar Inspectoratul Scolar va repartiza clasele pentru seral si zi, a mai spus Petrescu.

"Eu ma gandesc sa organizam clasa a XII-a ca una de specialitate, in care sa existe doar sapte materii de studiu si nu 13-14"
Paloma Petrescu
secretar de stat pentru Invatamant Preuniversitar din Ministerul Educatiei

CONCURS
Anul acesta, examenul de titularizare pentru ocuparea posturilor si catedrelor vacante din invatamant va fi sustinut, in toate judetele, in zilele de 18 si 19 iulie. Secretarul de stat a mai anuntat ca, in curand, va fi definitivata si metodologia pentru organizarea concursurilor de directori in invatamantul preuniversitar. Paloma Petrescu a spus ca dosarul candidatilor pentru acest concurs va contine noi documente, printre care si un aviz consultativ din partea Consiliului Local, care, dupa spusele secretarului de stat, nu va influenta politic concursul pentru post.
×
Subiecte în articol: observator paloma petrescu