x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Schröder crede in EADS

Schröder crede in EADS

03 Iun 2005   •   00:00

Cancelarul Germaniei, Gerhard Schröder, s-a declarat optimist ca noul Guvern de la Bucuresti va gasi solutia potrivita pentru a lamuri contractul semnat intre fostul Executiv si concernul franco-german EADS (European Aeronautic Defence and Space).



  • de ANCA ALDEA

  • Oficialul german, care s-a intalnit ieri cu premierul Calin Popescu Tariceanu, si-a exprimat convingerea ca partile implicate vor identifica "o solutie constructiva" in cazul acestui controversat contract pentru securizarea frontierelor de stat ale Romaniei.

    DIPLOMAT. Schröder a declarat ca subiectul EADS s-a aflat pe agenda discutiilor cu prim-ministrul roman, dar a refuzat sa ofere mai multe detalii. El a facut scurta precizare raspunzand unei intrebari legate de modul in care apreciaza criticile formulate de Comisia Europeana fata de politica de achizitii publice a Romaniei. In vara anului trecut, cand Rainer Hertrich, director executiv al EADS si seful Departamentului aeronautic al companiei, si Toma Zaharia, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, s-au intalnit pentru semnarea contractului supervaloros, cancelarul german a fost si el prezent la evenimentul organizat la Bucuresti.

    ACCEPT. La sfarsitul lui mai, EADS a anuntat ca va accepta sa renegocieze, cu noul Guvern, contractul semnat initial si estimat la valoarea de un miliard de euro. La sfarsitul lunii trecute, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a anuntat ca EADS a acceptat propunerile Bucurestiului de modificare a contractului, in sensul eliminarii prevederilor care se suprapun cu masurile incluse in programele PHARE.

    ×
    Subiecte în articol: observator