x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şcoală - Jurnalismul, între aspiraţii şi transpiraţii

Şcoală - Jurnalismul, între aspiraţii şi transpiraţii

de Ilinca Dima    |    29 Aug 2008   •   00:00
Şcoală - Jurnalismul, între aspiraţii şi transpiraţii

Ieri a început la Costineşti Şcoala Naţională de Vară pentru Tineret, un proiect realizat de ANT – Autoritatea Naţională pentru Tineret în colaborare cu FJSC – Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Universitatea Bucureşti şi Jurnalul Naţional.



Ieri a început la Costineşti Şcoala Naţională de Vară pentru Tineret, un proiect realizat de ANT – Autoritatea Naţională pentru Tineret în colaborare cu FJSC – Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Universitatea Bucureşti şi Jurnalul Naţional. Şcoala de vară pentru tinerii jurnalişti (aspiranţi sau deja gazetari) durează o săptămînă şi are în program conferinţe zilnice susţinute de jurnalişti reputaţi, printre care se află Dan Diaconescu, Cornel Nistorescu, Cristian Tudor Popescu, Mihai Tatulici şi Lucian Mînduţă. Printre temele ce vor fi discutate la conferinţele Şcolii de vară se află relaţia între jurnalist, patron şi politician, jurnalismul online, condiţia jurnalistului între presiunile ecomonice şi politice, viitorul presei şi rolul învăţămîntului universitar jurnalistic. Printre lectorii la aceste conferinţe se află şi decanul FJSC, domnul Mihai Coman, care la cuvîntul de deschidere a atras atenţia asupra importanţei pe care o are practica în pregătirea viitorilor jurnalişti.

Tocmai de aceeea, organizatorii Şcolii de vară propun, pe lîngă conferinţe, workshopuri de radio, televiziune şi presă scrisă. Ieri Jurnalul Naţional a fost reprezentat de doamna Marina Constantinoiu (foto), redactor-şef, care a răspuns întrebărilor puse de tinerii viitori jurnalişti cu referire la viitorul presei scrise, “ameninţarea” jurnalismului online şi a blogurilor şi istoria Jurnalului Naţional care, de la un tiraj modic in 2003, a ajuns cel mai citit cotidian de calitate din România.

×
Subiecte în articol: observator